George Becali a fost audiat marți, la DNA, în dosarul în care a fost audiat și nepotul său, Vasile Geambazi. Omul de afaceri a declarat că este acuzat că a primit bani de la nepotul său, bani ce ar fi fost dobândiți în mod ilegal.

George Becali a declarat la ieșirea de la DNA că este acuzat că a primit bani de la nepotul său, Vasile Geambazi, și că nu îi e teamă, punând situația pe seama faptului că este post și „dracii nu stau”. „Eu mă bucur, că dacă n-ar veni prigoana înseamnă că nu sunt demn de Cristos”, a spus Becali, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă evaluarea în cazul terenului despre care se discută în dosar a fost corectă, George Becali a spus că așa a fost decizia judecătorului de la Curtea Supremă.

Omul de afaceri pune toată această acțiune pe seama faptului că e religios și „dracii nu stau”, pentru că e post.

„Suntem în post. Voi credeți că dracii stau? Nu le convine când văd Biserică, rugăciune, aia nu le convine. Și atunci ce fac? Acționează. Cum să acționeze? Fericiți când vă vor prigoni pe voi. Prigoană! Asta nu e prigoană? Prigoana unde poate să fie, decât la familiile creștine, unde e rugăciunea, unde e biserica, acolo e prigoana. Eu mă bucur, că dacă n-ar veni prigoana înseamnă că nu sunt demn de Cristos”, a spus George Becali.

Întrebat dacă ia în calcul să fie pus să dea banii înapoi, Becali a răspuns: „Pentru ce, măi, bani? (…) Eu sunt acuzat că am primit bani de la Vasi Geambazi și că bani de la mine la Vasi, de la Vasi la mine. Atâta spălare de bani, altceva nimic, nicio infracțiune, nimic”.

„Nu știu ce s-a întâmplat”, a spus George Becali, la intrarea în DNA. Întrebat dacă va fi pus sub învinuire în dosarul privind spălarea de bani în legătură cu dosarul în care a fost audiat Vasile Geambazi, Becali a răspuns: „Da, tată”.

Întrebat, în continuare, dacă îi e teamă de ce se poate întâmpla cu acest dosar, Gigi Becali a fost ironic: „Mi-e frică foarte tare, tremur de frică. Am spălat bani cu nepotu-meu. S-au dus banii din contul meu în contul lui nepotul meu și din contul lui nepotul la mine în cont. Am spălat bani, hai, fix, la revedere”.

În 2014, Vasile Geambazi a renunţat la despăgubirea pentru un teren de 14,7 hectare din Voluntari, dobândit prin cesiune, după ce instanţa a hotărât ca el să primească doar contravaloarea sumei plătite fostului proprietar şi 15 la sută din diferenţa până la valoarea imobilului. Persoanele care au revendicat iniţial suprafaţa respectivă îşi înstrăinaseră drepturile încă din anul 2003.

În anul 2011, S.C. Romcontrol S.A. a întocmit, în dosarul de despăgubire al lui Geambazi, un raport de evaluare şi a stabilit valoarea terenului la suma de 205.352.000 de lei.

În 2012, Geambazi a dat în judecată Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, solicitând emiterea titlului de despăgubire.

La data de 6 noiembrie 2014, Curtea de Apel Bucureşti a obligat Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor (succesoarea Comisiei Centrale) să emită titlul de despăgubire în condiţiile Legii nr. 165/2013, ceea ce ar fi presupus ca valoarea imobilului să fie stabilită prin aplicarea grilei notarilor publici şi să se acorde, prin compensare în puncte, doar contravaloarea sumei plătite fostului proprietar şi 15 la sută din diferenţa până la valoarea imobilului.

În iulie 2013, Vasile Geambazi a obţinut o despăgubire de 297.630.000 de lei de la statul român, pentru un alt teren din Voluntari, de 21 de hectare, potrivit unei decizii irevocabile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Potrivit ANRP, Vasile Geambazi a dobândit dreptul la proprietate asupra terenului de 21,7 ha din Voluntari printr-un contract de cesiune încheiat în anul 2009. În legătură cu acest dosar, în anul 2012, instanţa a hotărât ca statul român, prin Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, să emită titlu de despăgubire potrivit raportului de evaluare întocmit de S.C. Business Evaluator, respectiv 297.630.000 lei.

În acest prim dosar, Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor a emis, în data de 27.06.2013 un titlu de despăgubire, iar ANRP a emis, în data de 20 iunie 2014, un titlu de plată pentru prima din cele cinci tranşe aferente titlului de despăgubire.

39 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 9 =