Caută
Close this search box.

Benny Gantz, rivalul lui Netanyahu, anunţă că nu a reuşit să formeze un guvern

Politicianul israelian Benny Gantz, rivalul premierului israelian în exerciţiu, Benjamin Netanyahu, i-a comunicat miercuri preşedintelui Reuven Rivlin că renunţă la mandatul acordat de a forma un guvern de uniune, informează AFP, Reuters şi dpa.

Gantz, liderul partidului Albastru şi Alb (Kahol Lavan), a fost mandatat acum o lună de preşedintele Israelului să formeze o coaliţie guvernamentală, după ce Netanyahu nu a reuşit să facă acest lucru, în urma alegerilor din 17 septembrie. Termenul acordat lui Gantz în acest scop expiră la miezul nopţii.

Benny Gantz i-a mulţumit într-un comunicat preşedintelui şi a asigurat că va continua să depună eforturi pentru formarea unui guvern bun pentru cetăţenii Israelului.

Anunţul său vine după ce Avigdor Lieberman, considerat „regele jocului” în eforturile de a forma un guvern în Israel – lider al partidului naţionalist laic Israel Beiteinou, cu opt deputaţi în noul parlament – a refuzat să-şi acorde sprijinul vreunuia dintre principalele partide, potrivit Agerpres. Varianta organizării de noi alegeri, pentru a treia oară într-un an, devine tot mai probabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri