Caută
Close this search box.

Bombă de la CNSAS. Viorel Cataramă, TURNĂTOR la Securitate!

viorel cataramă

Viorel Cataramă, candidat la prezidenţiale, a fost informator al Securităţii, iar notele pe care le transmitea erau semnate de acesta atât cu numele real cât şi cu cele conspirative, „W”, „Viorel” şi „Voicu”, susține o adeverinţă CNSAS.

„În baza Notei de Constatare nr. DI/I/1583 in 15.10.2019, întocmită de Direcţia de Specialitate din cadrul CNSAS, în care se regăsesc următoarele elemente: domnul Cataramă Viorel figurează în dosarul fond informativ nr. I 542786 (cotă CNSAS), titlular VRHP Domnia sa, economist la Întreprinderea de Comerţ exterior „Tehnoforestexport”, ulterior (din ianuarie 1987) reprezentant în România, prin intermediul Oficiului „Argus”, al firmei olandeze „Belco” – partener comercial al ICE „Tehnoforestexport”, figurează în dosar cu numele real, precum şi în calitate de candidat la recrutare, în atenţia unităţii centrale a Securităţii cu atribuţii pe linia întreprinderilor de comerţ exterior.

În dosarul I542786 (cotă CNSAS) titlular VRHP, s-au identificat documente în care i-a fost atribuit de către ofiţerii de Securitate numele conspirativ „VIOREL”, cât şi documente olografe, semnate de căre domnul Cataramă Viorel atât cu numele real, cât şi cu numele conspirative „W” şi „Voicu”, se arată într-o adeverinţă publicată de CNSAS.

Potrivit aceluiaşi document, Direcţia de Specialitate a identificat mai multe informaţii pe care Viorel Cataramă le-a transmis Securităţii, între care se regăseşte o notă din 12.09.1985, olografă, semnată cu numele real.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri