Caută
Close this search box.

Bugetul militar al Germaniei se va ridica la 50,25 miliarde de euro în 2020

Bugetul militar al Germaniei pentru 2020 se va ridica la 50,25 miliarde de euro, cu peste 6% (6,2%) mai mult faţă de previziunile anunţate în primăvară, relevă cifrele oficiale făcute publice luni de guvernul german, citate de dpa şi AFP.

Suma anunţată reprezintă 1,42% din produsul intern brut al Germaniei, cifră care aduce această ţară mai aproape de angajamentele sale internaţionale şi de obiectivul intern de 2% prevăzut de NATO.

Anunţul vine cu câteva săptămâni înaintea summitului NATO de la Londra din 3-4 decembrie, la care distribuirea poverii financiare, subiect de polemică între Washington şi aliaţii europeni, se va afla din nou pe agenda discuţiilor.

Statele Unite au acuzat în mod repetat Germania că nu alocă suficienţi bani pentru apărare. Cifra anunţată luni este mai mare decât cea evocată în mai, când se anticipa un buget al apărării de 47,32 miliarde de euro pentru 2020.

Şi cifra pentru anul în curs, 2019, de 47,9 miliarde de euro, reprezintă o creştere faţă de cea anticipată în primăvară, la 1,39% de la 1,36% din PIB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri