Caută
Close this search box.

Campanie a Poliţiei pentru prevenirea violenţei domestice şi a victimizării femeilor

O campanie judeţeană de prevenire a violenţei domestice şi a victimizării femeilor intitulată „Recunoaştem, să ne putem apăra!” a fost demarată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, în colaborare cu Echipa Intersectorială Locală Sălaj (EIL), în contextul marcării „Zilei Internaţionale de Combatere a Violenţei împotriva Femeilor”.

Potrivit unei informări de presă dată publicităţii luni, de IPJ Sălaj, în cadrul acestei campanii, care se derulează în perioada octombrie 2019-ianuarie 2020, poliţiştii, împreună cu reprezentanţi EIL Sălaj, vor avea întâlniri cu elevii din liceele din judeţ şi la unităţile economice care au angajaţi preponderent femei.

„Totodată, poliţiştii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale vor fi prezenţi la trei sesiuni în cadrul cărora doamnele şi domnişoarele interesate vor putea învăţa şi exersa procedee de autoapărare, menite să scadă gradul de victimizare al acestora. În aceste demersuri, iniţiatorii au fost sprijiniţi de către Consiliul Judeţean Sălaj şi Crucea Roşie- Filiala Sălaj”, se arată în informarea menţionată.

Victimele violenţei domestice pot beneficia de serviciile Centrului de primire în regim de urgenţă din cadrul Primăriei Municipiului Zalău şi a locuinţei protejate din cadrul DGASPC Sălaj, care asigură gratuit, pe o perioadă determinată, asistenţă familială, atât victimei cât şi minorilor aflaţi în îngrijirea acesteia, protecţie împotriva agresorului, asistenţă medicală şi îngrijire, hrană, cazare consiliere juridică şi psihologică.

„Nu te lăsa cuprinsă de confuzie, vinovăţie sau autoculpabilizare. Nu eşti tu vinovată pentru comportamentul abuziv al partenerului tău. Singurul lucru care contează este siguranţa ta. Meriţi să trăieşti fără teamă! Începe prin a cere ajutor!”, precizează sursa citată. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri