Andrei Caramitru crede că rezultatul slab obţinut de candidatul USR-PLUS la alegerile prezidenţiale i se datorează în mică măsură lui Dan Barna şi că, abordând aceeaşi strategie în parte greşită, acelaşi tip de comunicare, orice alt candidat al Alianţei ar fi avut cam acelaşi rezultat.

„Rezultatul este un eșec de proporții. Nu pentru un partid sau un candidat, ci pentru directia de schimbare pe care toti ne-o dorim. Sa fii in creștere – ca mișcare – dar sa ai un eșec atât de devreme este o imensa problemă. Duce la demobilizare și depresie colectivă.

Trebuie sa evitam asta și sa învățam din aceasta situație. Și sa luam decizii curajoase”, scrie Andrei Caramitru pe contul său de Facebook, într-o amplă analiză despre experienţa recent încheiată a alegerilor prezidenţiale.

„Ce s-a întâmplat? Părerea mea. Au fost greșeli de strategie politica. De selecție a candidatului. De strategie electorală. Si de comunicare. Pe scurt – un partid tânăr și lipsit de experiență care a devenit prea sigur pe el.

Nu cred însă că e vina lui Dan decât în mică măsură – a demonstrat curaj când a intrat în luptă era pe sondaje doar la 5% și a făcut un efort enorm. Nu e ușor.

Nu cred că alt candidat din interiorul USR sau PLUS lua mai mult. Și mare parte din deciziile importante au fost colective”, spune Caramitru, care anunţă clar că îl va vota pe Klaus Iohannis în turul II.

„Voi vota Iohannis clar in turul 2. Voi și scrie despre asta și voi încerca sa aduc oameni la vot prin mesajele mele. E foarte important sa nu avem un Presedinte ca Vasilica. Si – va rog- nu va demobilizati.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here