Caută
Close this search box.

CCR amână pe 11 decembrie pronunţarea pe sesizarea referitoare la alegerea lui Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului

ccr

Curtea Constituţională a României a amânat, miercuri, pentru 11 decembrie, decizia asupra sesizării referitoare la alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, au precizat, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR.

Sesizarea de neconstituţionalitate a dispoziţiilor hotărârii pentru alegerea preşedintelui Senatului, formulată de 33 de senatori, a fost luată prima dată în discuţie în şedinţa din data de 16 octombrie, când CCR a dispus continuarea dezbaterilor la 30 octombrie.

Pe 10 septembrie, Teodor Meleşcanu a fost ales, în plen, preşedintele Senatului cu 73 voturi „pentru”, Alina Gorghiu obţinând 59 de voturi.

În data de 11 septembrie, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, anunţa că mai mulţi parlamentari din Opoziţie au semnat o sesizare către CCR privind modul în care Meleşcanu, fost ministru de Externe şi membru al ALDE, a fost ales la conducerea Senatului, având şi susţinerea social-democraţilor la acel moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri