Caută
Close this search box.

Cea mai înaltă clădire de birouri din România se construiește în Iulius Town Timișoara

155 de metri înălțime, 27 de etaje, office, retail, centru de conferințe și hub medical, în aceeași clădire. Facilități pentru angajați, 13.000 locuri de muncă, „clădire verde”, înconjurată de parc.

Demisol și parter – magazine, restaurante și cafenele tematice. Etajul 1 – centru de conferințe. Două etaje intermediare – hub medical cu multiple specializări. Alte 24 de niveluri – spații de birouri premium. Așa arată „harta” pe verticală a celor care vor lucra în clădirea United Business Center 0 (UBC 0), cel mai înalt imobil office din România, parte a Iulius Town Timișoara, primul ansamblu mixt din vestul țării. Lucrările de construire sunt în plină desfășurare și se derulează într-un ritm alert, clădirea urmând a fi livrată în ultimul trimestru al anului 2020.

Cea mai spectaculoasă belvedere asupra Timișoarei

Un proiect „amețitor”, atât prin înălțime, cât și prin amploarea etapelor de dezvoltare. Cu o suprafață construită de peste 77.000 mp, UBC 0 presupune lucrări de amploare, dar și o cantitate impresionantă de materiale. Peste 43.500 de metri cubi de beton și peste 1.700 de tone de armătură se vor folosi pentru ridicarea clădirii, iar peste 280 de piloți forați au fost necesari pentru susținerea unei astfel de construcții. Imobilul va fi acoperit cu fațadă integral din sticlă, pentru a asigura un aport ridicat de lumină naturală, dar și pentru a permite vizibilitatea asupra panoramei Timișoarei din orice unghi. În total, peste 26.000 mp de sticlă cu grad ridicat de eficiență termică vor asigura confort și economie de energie, dar și o priveliște unică pentru angajații din clădire. Proiectul pe verticală va fi parcurs cu 12 ascensoare de mare viteză și va permite accesul direct din parcul amenajat în Iulius Town Timișoara.

Suprafețe generoase, aerisite și luminoase, tip open space, care ajung până la 2.000 mp pe nivel, spații fără coloane interioare, scăldate în lumină naturală, cu dotări și tehnologii ultramoderne și soluții eficiente din punct de vedere energetic sunt o parte din atuurile clădirii UBC 0, care setează noi standarde pe piața office în privința confortului și dotărilor pe care le oferă.

Concept inovativ, dezvoltat pe verticală

UBC 0 este o clădire ultramodernă și ultracentrală, gândită să simplifice programul zilnic al celor care își vor desfășura activitatea în birourile premium. Și asta pentru că imobilul combină segmentul office cu magazine, restaurante și cafenele, dar și cu spații pentru evenimente corporate și chiar clinici medicale.

Centrul de conferinţe de la etajul întâi va fi dedicat segmentului corporate şi va include şapte săli, de mărimi diferite, care vor putea găzdui atât seminarii tematice, conferinţe sau congrese cu peste 220 de participanţi, cât și traininguri sau întâlniri de afaceri restrânse, cu până la 45 de invitaţi.

O componentă inedită este hub-ul medical, care va funcționa pe două etaje, pe o suprafață de peste 3.000 mp, fiind cel mai mare de acest tip din zona de vest a ţării. Aici vor fi oferite servicii complete, de diagnosticare și tratament, pe multiple specialităţi medicale, care vor trata, în principal, multe dintre afecţiunile specifice lumii moderne actuale, cu impact asupra evoluției și calității vieții.

Parc, beneficii dedicate și acces la facilitățile unui proiect mixt

Asemenea celorlalte clădiri de birouri din ansamblu, UBC 0 este o „clădire verde”, fiind proiectată și construită în conformitate cu cele mai înalte standarde internaționale de sustenabilitate. În plus, este dotată cu dușuri și vestiare pentru angajații care vin la birou cu mijloace alternative de transport, în întregul ansamblu fiind amenajate peste 800 de spații de parcare pentru biciclete. Mai mult, cei care lucrează în UBC 0 sunt conectați cu natura, pentru că au acces direct la Iulius Gardens, un parc de peste 43.700 de mp, amenajat cu arbori maturi, suprafețe generoase de gazon, lac, spații de relaxare, piațete pentru evenimente și numeroase atracții pentru petrecerea timpului liber.

Pentru că face parte dintr-un ansamblu mixt, UBC 0 implementează conceptul „well being” și oferă echilibrul perfect „work – life”. În imediata proximitate, angajații au la dispoziție cea mai mare suprafață de retail din afara Bucureștiului, de 120.000 mp și 450 de magazine, acces la numeroase servicii, inclusiv cele ale instituțiilor publice, grădiniță și școală primară, centru de fitness, un concept de cinema VIP, cu cină și film all inclusive, un food court generos, restaurante și cafenele cu meniuri „business lunch”, peste 4.000 de spații de parcare și multe alte facilități. La acestea se adaugă și un program de fidelizare, care le oferă discounturi de până la 30% la numeroase magazine și locații din Iulius Town.

Din ultimul trimestru al anului 2020, cea mai înaltă clădire de birouri din România va livra 52.000 mp de spații office clasa A, care vor consolida polul de business al regiunii de vest în proiectul mixt Iulius Town Timișoara. Împreună cu cele trei clădiri de birouri deja funcționale, va forma un district de business de peste 100.000 mp, care va concentra cele mai importante companii din domeniul IT, automotive și customers support și va crea 13.000 de locuri de muncă. Iulius Town este o investiție de peste 442 de milioane de euro a companiilor IULIUS și Atterbury Europe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri