Caută
Close this search box.

Cine este ultimul PERSONAJ PUBLIC care a INTRAT ÎN CAMPANIE susţinând PSD VIDEO

psd

Sfidător, în loc să demisioneze, intră în campania electorală lângă PSD, lansând teorii ale conspirației identice cu ale partidului care l-a ocrotit. „Există multe interese în domeniul urgenției care pot fi sursa atacurilor împotriva noastră”.

În ultimele zile, PSD a cumpărat în toată presa locală din România spații unde a distribuit același gen de spaime.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, marcat corespunzător cu echipament și siglă a instituției, afirmă, într-un mesaj video postat pe Facebook, că sistemul public de urgență este atacat de mai mulți ani deoarece există companii interesate să obțină acces la fondurile publice pentru intervențiile de urgență și să elimine sistemul public.

”Există mai multe interese în domeniul urgenței care pot fi în spatele atacurilor care au loc concertat împotriva noastră pe parcursul ultimilor ani”, a afirmat Raed Arafat. Potrivit  acestuia, atacurile au început după adoptarea Legii 95/2006 care a statuat că medicina de urgență nu poate face obiectul unei concurențe comerciale în care sectorul public să concureze cu cel privat.

S-a ajuns până la Curtea  Constituțională care a afirmat, prin Decizia  1300/2009, că nu  poate fi impusă statului obligația de decontare către agenții privați a intervențiilor din domeniul urgenței.

Alte două tentative legislative de ”liberalizare” a sistemului de urgență ar fi avut loc în 2010 și 2011. Cea mai recentă ar fi avut loc în urmă cu câteva săptămâni prin intermediul proiectului de Cod aerian care a trecut tacit de Senat și a ajuns la Camera Deputaților.

În cadrul dezbaterilor de la Comisia de transporturi a Camerei, Arafat a argumentat că unele prevederi, care ar fi fost promovate de către companiile private care dețin elicoptere, riscă să elimine sistemul SMURD. ”Era o prevedere după  care aeronavele militare doar executa doar misiuni militare. Aeronavele SMURD și ale MApN nu  mai pot executa nicio misiune de urgență. Colaborarea cu armata în intervențiile medicale ar dispărea”, a spus Arafat.

De asemenea, ar fi fost redefinit zborul umanitar, fiind eliminate o serie de operațiuni, precum evacuarea unor cetățeni  români  din zone de conflict.

”Noi nu stăm aici să ne uităm la televizoare sau la pereți. Noi chiar lucrăm  pentru populație (…) Vom începe să demontăm multe din lucrurile care s-au zis în ultima perioadă și de jurnaliști și de familii, acuzații care nu  trebuie  să rămână în mentalul public ca lucruri adevărate”, a mai spus Arafat.

După ce Libertatea a publicat imaginile filmate de un ofițer ISU la intervenția pompierilor de la Colectiv, Raed Arafat a fost acuzat că a tăinuit de procurori aceste probe și, mai mult, imaginile ar fi dezvăluit lipsa de profesionalism a celor de la IGSU.

Pe 25 octombrie, Raed Arafat a afirmat că ”Nu am știut de acest film, nu am ascuns filmul și nu am dat dispoziție să fie ascuns filmul”.

Arafat susținea că există o intenție ascunsă de a crește emoția și nemulțumirea populației până pe 30 octombrie, data la care a avut loc tragedia din Colectiv, fără a spune cine are acest interes. ”Astfel de situații și emoții le înțeleg până la o limită, dar clar sunt rezultatul unei manipulări care e foarte bine analizată și studiată. Se dorește creșterea nivelului emoțional până în data de 30 și folosirea acestui lucru într-un sens sau altul, nu știu care e motivul. Cineva încearcă să crească la nivelul populației furia și nemulțumirea și să o îndrepte împotriva unor instituții și unor persoane. Cred că unica soluție e ca populația să se gândească foarte bine la ce găsește pe FB și mai ales la cel publică dl Tolontan și să analizeze înainte să creadă și să aștepte toate explicațiile”.

În ceea ce privește imaginile în sine făcute publice de Libertatea, Arafat spune că ”filmul nu aduce aspecte noi asupra intervenției. El arată câteva secvențe din intervenție, și se văd pompierii care scot victimele și decedații. Filmul prinde primele momente în care nu toată echipajele ajunseseră”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri