Caută
Close this search box.

Cîțu: Niciun minister nu are bani tăiați la aceste rectificări

Florin Citu
Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a declarat, marți, că nu vor exista scăderi se salarii sau amânări ale unor creșteri de venituri prevăzute prin lege.

„Niciun minister nu are bani tăiați la aceste rectificări”, a spus Florin Cîțu, care a explicat că din buget au fost eliminate doar acele sume care au fost prevăzute, dar nu s-au făcut demersurile necesare pentru a fi cheltuiți pe investiițiile planificate.

„Anul acesta, veniturile la buget au fost supradimensioante, vom vedea cum va fi anul viitor”, a mai spus Cîțu, explicând că Bugetul de Stat a avut capitolul de venituri realizat pe baza unei creșteri a PIB care nu a avut loc.

„Eu sper să arătăm o îmbunătățire chiar și față de acest deficit de 4,3% pe anul acesta”, a mai spus ministrul Finanțelor, adăugând că „anul viitor vor fi mai multe măsuri pentru reducerea deficitului”.

„Bugetul va fi construit pe legislația în vigoare, nu se renunță la programele prevăzute din lege”, a mai spus ministrul Finanțelor, explicând că nu se vor tăia bani și nici nu se vor amâna creșterile de pensii sau salarii prevăzute prin lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri