Caută
Close this search box.

CNAS reia producția și distribuția cardurilor europene de sănătate

CNAS reia începand de vineri, 15 noiembrie, tipărirea și distribuția de carduri europene de sănătate, conform unui Acord-cadru semnat pentru o perioadă de 3 ani.

„In urma licitatiei desfasurate conform reglementarilor legale in vigoare, a fost atribuit acordul-cadru, la un pret unitar pentru un card european de 7 lei + TVA. Aceste costuri de productie si distributie sunt suportate din FNUASS (Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate), beneficiarul primind cardul gratuit”, se precizeaza intr-un comunicat al CNAS remis Ziare.com.

Perioada de valabilitate a Cardului European de Asigurari de Sanatate este de doi ani de la data emiterii.

Cardul european de asigurari sociale de sanatate (CEASS) ofera dreptul la asistenta medicala devenita necesara in timpul sederii temporare pe teritoriul statelor membre UE, Spatiul Economic European sau Confederatia Elvetiana, insa el nu acopera situatia in care asiguratul se deplaseaza in scopul obtinerii unui tratament medical planificat.

La inceputul lunii septembrie, jurnalistii de la B1TV relatau ca de mai bine de jumatate de an aceste carduri europene de sanatate nu mai fusesera distribuite pe motiv ca expirase contractul dintre CNAS si firma care le producea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri