Caută
Close this search box.

Criminalul care a ucis-o și incendiat-o pe Mihaela Runceanu în 1989 e liber de 14 ani!

Sunt 30 de ani de când una dintre cele mai mari voci ale noastre, Mihaela Runceanu, a fost ucisă cu un cablu de telefon, apoi stropită cu benzină și incendiată de Daniel Cosmin Ștefănescu, un apropiat. Criminalul, care a plecat cu un video, un televizor, un magnetofon și două cartușe de ”Kent” a ispășit doar 17 ani și acum este liber.

Născută în 1955, la Buzău, Mihaela Runceanu a iubit, de mică, muzica. Face liceul de profil, cântă în orchestra simfonică a orașului, efectuează turnee în Cehoslovacia ori Ungaria. În 1976, la doar 21 de ani, obține Premiul I la ”Festivalul de la Mamaia”. În 1984, preia de la Phoebe Cates, faimoasa melodie ”Paradise” (1982) și, astfel, apare primul hit al său: ”E-adevărat, iubirea mea!” Este solicitată, tot mai des, la postul național de radio sau la Televiziunea Română. Este iubită, din 1985 are aproape săptămânal concerte. Pe 28 octombrie, la Sala Radio din București, are loc un spectacol-maraton, de mare succes, ”Start Melodii 89”. Este bisată de trei ori. La final, la aplauzele publicului, îngenunchează. Nu știe că va fi ultima ei apariție…Pe 30 octombrie 1989, la ”Electrecord” se lansează cel de-al treilea disc, ”Pentru voi, muguri noi!”

1 noiembrie 1989. Daniel Cosmin Ștefănescu, un tânăr care-i furniza cântăreței casete cu muzică, discuri de vinil și filme video, este acasă la ea. Mihaela Runceanu adoarme în jurul orei 1 noaptea. Este momentul în care Daniel Cosmin Ștefănescu începe să pună în aplicare diabolicul plan. Taie o bucată din cablul de la telefon, cu care încearcă să o stranguleze. Artista se trezește, încearcă să se apere, dar, din nefericire, nu poate. Este ucisă. Criminalul ia tot ce e mai de preț din casă și merge pe balcon, unde Mihaela Runceanu are depozitate mai multe canistre cu benzină. Le toarnă peste cadavru și îi dă foc. Apoi, liniștit, părăsește locuința și merge la iubita lui din acel moment.

La doar 36 de ore de la crimă, cercul suspecților se restrânge. Daniel Cosmin Ștefănescu recunoaște că el este cel care a ucis-o pe Mihaela Runceanu, motivul fiind jaful. Plecase din locuința artistei cu un videocasetofon marca ”Panasonic”, un televzor ”Telecolor”, un magnetofon stereo ”Rostov”, un pickup ”Unitra”, cu două boxe de 75W, cu o stație de amplificare ”Delia”, cu niște casete video și cu două cartușe de țigări ”Kent”. Mihaela Runceanu avea doar 34 de ani.

Daniel Cosmin Ștefănescu, 21 de primăveri, primește 25 de închisoare pentru crima sa. În 2004, pe baza unei grațieri acordate de președintele țării, a fost eliberat, în mod eronat. S-a revenit asupra deciziei, a mai ispășit 16 luni, apoi a fost lăsat liber, definitiv, pentru bună purtare. A trecut pe la toate emisiunile tv, a plecat spre alte zări. Pe 4 noiembrie 1989, artista era înmormântată la Buzău, fiind condusă pe ultimul drum de mii de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri