Caută
Close this search box.

Cutremur de pământ ÎNGROZITOR în Albania, România trimite o echipă de intervenţie

albania

Imobile s-au surpat ca nişte castele de cărţi din cauza violenţei cutremurului de magnitudinea 6,4 care a avut loc marţi şi a prins victime sub moloz.

Pe străzile din Tirana, locuitorii au ieşit din case cuprinşi de panică, potrivit unei jurnaliste AFP.

Oraşul de coastă Durres, frecventat de turişti, şi localitatea Thumane, la nord de capitală, au fost extrem de afectate şi ofereau un spectacol dezolant cu clădiri făcute praf.

Potrivit unui ultim bilanţ al Ministerului albanez al Apărării, 16 peroane au murit. Un bilanţ anterior anunţa 13 morţi.

Mai multe corpuri au fost scoase din ruine la Durres – unde un hotel s-a surpat -, iar alte imobile au fost grav avariate. Rămăşiţele altor victime au fost găsite între dărâmături la Thumane.

În oraşul vecin Kurbin, un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, cuprins de panică, a sărit, de la mai multe etaje, din locuinţă. Alt bărbat a murit într-un accident de maşină, după ce drumul a fost distrus de cutremur, potrivit aceleiaşi surse.

Ministerul albanez al Sănătăţii a anunţatcă aproximativ 600 de persoane au fost rănite uşor şi au primit îngrijiri în spitale în întreaga ţară.

Autorităţile au mobilizat aproximativ 300 de militari. Aproximativ 1.900 de poliţişti au fost de asemenea desfăşuraţi.

Echipa de căutare-salvare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) trimisă în Albania în urma cutremurului care a zguduit această ţară a ajuns acolo şi se va deplasa către o localitate desemnată de autorităţile albaneze, care se află la 40 de kilometri de Capitală, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

El subliniază că este prima participare a echipei Ro-USAR într-o misiune reală la solicitarea emisă de guvernul Albaniei prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

„Gestul României de a trimite într-un timp scurt o echipă de căutare-salvare este unul de normalitate şi de solidaritate într-o situaţie tragică care a lovit poporul albanez. Condoleanţe familiilor vicitmelor şi mult succes echipei noastre în misiunea lor de salvare”, afirmă Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri