Prezidenţiabilul PSD, Viorica Dăncilă, a declarat că România nu are nevoie de un preşedinte dictator şi că prin refuzul dezbaterii Klaus Iohannis arată dispreţul faţă de români.

Viorica Dăncilă a propus ca dezbaterea pentru turul doi să aibă loc între miniştrii din cabinetul pe care l-a condus şi cei din guvernul liberal.

„Avem la putere niste aroganți, un președinte arogant, miniștrii aroganți care vin cu acuzații pe care nu le pot susține. Astfel, foștii miniștri PSD îi vor chema la dezbateri pe ministrii din dinastia Orban I Iohannis. Și pentru că am vorbit de discursul candidatului Ioahnnis, spunea cu mândrie că nu va tăia pensii și salarii, dar domnule Iohannis vrem să spuneți românilor că veți crește salariile din 2020. România nu are nevoie de un președinte dictator ci de unul mediator”, a declarat Viorica Dăncilă.

Liderul PSD a adăugat că în programul de guvernare al noului Executiv se află dezinformări.

„Am văzut în programul de guvernare al Guvernului Ludovic I din dinastia Iohannis că unul dintre lucrurile pe care le-au realizat se referă la președinția rotativă a Consiliului UE. Aceste dezinformări nu le fac cinste”, a conchis Dăncilă.

Viorica Dăncilă a declarat, întrebată care este primul lucru pe care l-ar face dacă ar ajunge șef al statului, că ar iniția un referendum pentru ca Președintele României să nu mai aibă imunitate, chestiune care, în 2014, a rămas doar la nivel de promisiune a lui Klaus Iohannis.

Care e primul lucru pe care îl veți face dacă ați ajunge la Cotroceni?
„Voi iniția un referendum astfel încât președintele României să nu mai aibă imunitate și pentru a realiza eu promisiunea făcută în 2014 de Klaus Iohannis. Așa cum am fost premier un an și nouă luni și nu am avut imunitate, consider că nici președintele nu trebuie să aibă”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o conferință de presă la sediul PSD, întrebată care este primul lucru pe care l-ar face dacă ar ajunge la Cotroceni.

Liderul PSD a adăugat că, în cazul în care ar fi președinte, ar merge la Consiliul European ca să lupte pentru România, astfel încât țara noastră să primească alocări de fonduri pe domenii de interes.

„În al doilea rând, aș merge în Consiliul European și aș lupta pentru România. Pe 1 decembrie se votează noua Comisie Europeană. E foarte importantă să existe o convergență pentru fondurile alocate fermierilor, să avem din nou alocări pentru tinerii care vor să se implice în agricultată. Aș lupta ca pe politica de coeziune România să aibă o alocare substanțială”, a conchis Dăncilă.

„Nu ați reușit să faceți nimic bun pentru această țară“
De asemenea, într-un mesaj pe pagina sa de socializare, Viorica Dăncilă continuă.

„Domnule Iohannis, v-am chemat la o dezbatere și ați refuzat, chinuindu-vă, în mod caraghios, dar arogant, să dați o explicație. Nu ați reușit. V-am cerut totodată să ieșiți public și să explicați românilor de unde are Rareș Bogdan informații despre activitatea procurorilor și cum se face că toți cei care vă sunt contracandidați la un moment dat se trezesc cu anchete și dosare. Nici explicația asta nu ați reușit să o dați.

Și știți ce nu ați mai reușit, domnule Iohannis? Nu ați reușit să faceți nimic bun pentru această țară. Și nu doar de-a lungul mandatului dumneavoastră, ci nici după ce ați dat jos Guvernul pe care, anterior, l-ați blocat sistematic, chiar cu încălcarea Constituției. Tot ce ați făcut în ultimele luni a fost un demers oportunist, electoral, din care românii nu au avut nimic de câștigat. Ați aruncat țara în haos și ați blocat activitatea Guvernului, întârziind pensiile și salariile românilor.

Și ați venit la Palatul Victoria și ce ați făcut? În afară de a vă binecuvânta personal miniștrii cheie care, din primele zile, au început să dea afară oameni, să amenințe cu eliminarea subvențiilor, cu tăierea salariilor, cu închiderea spitalelor și cu renunțarea la programul de creștere a pensiilor și a salariului minim.

Acești umili executanți ai dumneavoastră, domnule Iohannis, nu au făcut nimic pentru oameni. În schimb, în încercarea de a-și acoperi incompetența, ies și vorbesc tot felul de prostii. Cum ar fi domnul Cîțu și realitatea dumnealui paralelă. Pe acest domn Cîțu l-a invitat la o dezbatere fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici. Păstrând modelul stăpânului dumnealui, actualul ministru al Finanțelor a refuzat orice dezbatere.

Acest lanț de refuzuri și această teamă a Președintelui și a actualului Guvern de a vorbi cu oamenii sunt îngrijorătoare pentru soarta țării. Înseamnă că avem la putere niște aroganți, niște autosuficienți, niște oameni politici care au fost aleși de români, dar care refuză să le vorbească!

De aceea, domnule Iohannis, vă informez că miniștrii Guvernului Dăncilă au transmis astăzi scrisori de invitație la dezbatere către miniștrii din Guvernul dumneavoastră. Este urgentă nevoie de discuții cu acești oameni care au pe mână soarta românilor!

Domnilor miniștri, sunteți așteptați la dezbateri cu fostul Executiv!

Domnule Iohannis, vă aștept la dezbatere în fața românilor! Oamenii vă așteaptă, domnule președinte, pentru că sunt cei ce v-au ales și sunteți dator să veniți în fața lor!“

72 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =