Caută
Close this search box.

Dăncilă vrea să aplice o LOVITURĂ dură românilor din Diaspora

dăncilă

Viorica Dăncilă pregăteşte o lovitură dură pentru românii din Diaspora. Fostul premier şi candidat acum la prezidenţiale a declarat vineri că PSD va contesta votul din Diaspora.

„Vom contesta acest lucru. Nu este un lucru normal, nu ştim cine va intra în turul doi, eu cred că trebuie dată dovadă de mai multă transparenţă şi cred că să trimiţi două buletine odată cu toţii candidaţii şi pentru turul unu şi pentru turul doi nu este un lucru bun”, a declarat Viorica Dăncilă, la Târgu Jiu.

Potrivit legii, românii din afara țării pot vota deja pentru turul al doilea al scurutinului prezidențial. Aceștia își pot exprima opțiunea electorală folosind un buletin identic cu cel de la turul al doilea, adică pe care figurează toți cei 14 candidați.

Votul va fi luat în considerare dacă va fi acordat pentru unul dintre cei doi candidați care se clasează în turul al doilea. În caz contrar, buletinul va fi anulat. Plicurile cu voturile prin corespondeță pentru turul II vor fi desigilate în seara zilei de 24 noiembrie.

„Au fost primite şi înregistrate 2.000 de plicuri cu voturi prin corespondenţă pentru turul doi, ele vor fi desigilate abia în seara zilei de 24 noiembrie, după ora 21,00. (…) Nu ar fi fost timp fizic ca ele să fie expediate abia după ce Curtea Constituţională ar fi validat rezultatul alegerilor şi s-ar fi stabilit lista cu cei doi candidaţi care să participe, prin urmare ele au fost trimise anticipat, buletinul de vot a avut exact acelaşi format, iar alegătorii ar fi trebuit să aştepte până la turul al doilea să-şi exprime opţiunea de vot şi să expedieze plicul abia după ce ar fi aflat care sunt cei doi candidaţi care merg mai departe”, a declarat Anamaria Revnic-Călugăriţa purtătorul de cuvânt al Autorității Electorale Permanente (AEP).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri