Caută
Close this search box.

Deputatul PNL Pavel Popescu anunţă că este AMENINŢAT de concernul chinez Huawei

pavel popescu

Deputatul PNL Pavel Popescu a postat un mesaj pe Facebook, in care anunta ca reprezentanti ai concernului Huawei incearca sa-l intimideze.

„Amintesc firmei Huawei ca sunt un ales, demnitar al statului roman. Le solicit sa inceteze orice tentativa de intimidare directa sau indirecta la adresa mea. Daca au ceva de discutat, sa ma contacteze direct”, scrie Pavel Popescu pe Facebook. Popescu nu a prezentat si alte detalii.

Vicepresedintele Huawei, Catherine Chen, si-a exprimat miercuri speranta ca Romania nu se va alinia la pozitia SUA in privinta interzicerii participarii gigantului asiatic la constructia retelelor 5G.

Ea a avut o intalnire cu media din Romania pe tema restrictiilor impuse de Administratia Trump, dar si a Memorandumului 5G semnat intre Romania si SUA. La intalnire a participat si George Zhang, directorul general al Huawei Romania.

„Nu cred ca este vorba de o problema de securitate cibernetica. In ultimii 30 de ani, Huawei a inregistrat un istoric foarte bun in asigurarea securitatii echipamentelor. Am furnizat servicii catre 3 miliarde de utilizatori din peste 170 de tari si regiuni si acest istoric vorbeste de la sine.

Daca ne intrebam: Este vreun ‘backdoor’ gasit de vreun Guvern sau vreo organizatie de hackeri in echipamentele Huawei? Nu, zero. Si daca ne intrebam: Este vreun incident major cauzat de echipamenele noastre?

Nu, zero. Si a treia intrebare pe care am putea-o ridica este: Este vreun atac cibernetic desfasurat prin echipamentele noastre? Nu, din nou. Actiunile si masurile luate de SUA sunt neclare pentru mine”, a declarat vicepresedintele Huawei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri