Caută
Close this search box.

DIICOT: Numele lui Dragnea nu apare în raportul desecretizat privind 10 august

liviu dragnea

DIICOT susţine că în raportul desecretizat de MAI privind evenimentele din 10 august 2018 nu apare numele lui Liviu Dragnea, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public.

Documentul nu cuprinde date referitoare la implicarea unor persoane fără atribuţii în activitatea de gestionare a intervenţiei Jandarmeriei în timpul protestelor din Piaţa Victoriei.

“Urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, Biroul de Informare şi Relaţii Publice aduce la cunoştinţă următoarele: Înscrisul intitulat ‘Informarea privind manifestaţia de protest desfăşurată în municipiul Bucureşti, în data de 10.08.2018’, declasificat de către MAI la data de 14.11.2019, nu cuprinde date referitoare la implicarea unor persoane fără atribuţii în activitatea de gestionare a intervenţiei jandarmeriei în timpul protestelor, ci evaluări contextuale cu privire la modul de desfăşurare a evenimentelor şi cu privire la capacitatea de reacţie a forţelor de ordine. Afirmaţiile în sensul că ‘potrivit unor surse din DIICOT, Mihai Valeriu ar fi ţinut permanent legătura cu Liviu Dragnea şi liderii huliganilor’ nu au un fundament real”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Comunicatul DIICOT vine ca reacţie la articole publicate joi în presă, în care se susţinea că fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea primea informaţii despre ceea ce se întâmpla în timpul protestului din 10 august 2018 şi despre intervenţia jandarmilor, prin intermediul subsecretarului de stat Mihai Valeriu.

În presă a mai apărut informaţia că intervenţia în forţă a jandarmilor în Piaţa Victoriei a fost coordonată de fostul ministru de Interne Carmen Dan.

Sursa: Pro TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri