Ofensiva militară a Turciei din Siria arată cât de hotărât e președintele Erdogan când își atacă adversarii. La fel și când îi vânează pe membrii opoziției din propria țară. Recent, la Istanbul au avut loc confruntări între forțele de ordine turce și manifestanții kurzi. Forțele de ordine sunt acuzate că folosesc manevre ilegale împotriva celor considerați inamici. Manevre învăluite în mister, în timp ce familiile celor vizați nu primesc nicio veste. O astfel de persoană este acuzată că face parte din mișcarea Gülen, considerată responsabilă pentru puciul de acum trei ani, relatează Digi24.ro.

Soțul lui Sümeyye Yilmaz a dispărut fără urmă acum opt luni. După căutări disperate, a fost brusc informată că el era în arestul poliției din capitala Turciei, Ankara. I s-a permis o scurtă vizită și a fost șocată să-l vadă.

„Slăbise foarte mult, cel puțin 20 de kilograme. Era palid și avea mâinile reci ca gheața. Nu cred că primea suficientă hrană și probabil fusese ținut într-o încăpere fără lumină naturală”, a povestit Sümeyye Yilmaz, soția acestei victime a sistemului.

În data de 19 februarie 2019, Mustafa Yilmaz, care e psihoterapeut, și-a îmbrățișat soția la plecare, așa cum făcea în fiecare dimineață. Nu s-a mai întors niciodată.

I-au pus o pungă pe cap și l-au obligat să urce într-o mașină neagră
„A plecat pe trotuar către stația de autobuz. Înainte să ajungă acolo, doi bărbați s-au năpustit asupra lui. I-au acoperit capul cu o pungă neagră. Probabil a fost obligat să se urce într-o mașină neagră care aștepta la colț. Și dus a fost”, explică soția.

O parte din această întâmplare a fost filmată de camera de supraveghere a unui magazin. E singura dovadă pe care Sümeyye Yilmaz o are că soțul ei practic a fost răpit. Cu câteva luni înainte, fusese reținut sub suspiciunea că ar susține Mișcarea Gülen, acuzată de orchestrarea tentativei de lovitură de stat din 2016.

Nu a primit răspuns la niciuna dintre scrisorile pe care i le-a trimis.

În cele din urmă, a primit ajutor din partea parlamentarului de opoziție Ömer Gergerlioglu. I-a spus că situația soțului său nu e singulară. Știa despre cel puțin 28 de asemenea răpiri.

Apoi foarte puțini jurnaliști au participat la o conferință de presă organizată de el. Subiectul e foarte sensibil în Turcia. Deoarece mulți dintre dispăruți sunt suspectați de susținerea mișcării Gülen, puțini alții sunt dispuși să le ia apărarea în public.

645 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here