Caută
Close this search box.

DNA cere ANULAREA achitării lui Victor Ponta şi Dan Şova în dosarul Turceni-Rovinari

Procurorii DNA au solicitat luni anularea sentintei de achitare in cazul inculpatilor judecati in dosarul Turceni-Rovinari: fostul premier Victor Ponta, fostul senator Dan Sova si fostii directori Laurentiu Graure, Laurentiu Ciurel si Dumitru Cristea.

„Ne completam motivele de apel in sensul unui motiv suplimentar vizand gresita compunere a instantei, e vorba de nulitate absoluta, completul care a dat decizia in acest caz nu era specializat in judecarea infractiunilor de coruptie”, a spus procurorul DNA, potrivit Ziare.com.

Presedintele completului de 5 judecatori, Marius Foitos, a pus in discutie, din oficiu, sesizarea Curtii de Justitie a UE cu patru intrebari preliminare. Magistratul a atras atentia ca punerea in discutie a acestei sesizari fost luata in majoritate de cei 5 membri ai instantei.

Fostul premier Victor Ponta si fostul senator Dan Sova au fost achitati, in mai 2018, de magistratii Inaltei Curti in dosarul Turceni-Rovinari, in care au fost judecati pentru fapte de coruptie, in legatura cu incheierea unor contracte de consultanta.

De asemenea, au fost achitati si fostul director al Complexului Energetic Rovinari Laurentiu Ciurel, acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu, si fostul director economic al Complexului Energetic Turceni Laurentiu Graure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri