Prinţul Andrew al Marii Britanii, unul dintre fiii reginei Elisabeta a II-a, a anunţat miercuri seară că renunţă la atribuţiile regale în viitorul apropiat, din cauza scandalului generat de complicitatea cu miliardarul american Jeffrey Epstein.

Andrew a declarat că manifestă „o înţelegere profundă” faţă de victimele miliardarului Jeffrey Epstein, care s-a sinucis în contextul în care era inculpat pentru agresiuni sexuale.

„A devenit clar pentru mine în ultimele zile că circumstanţele referitoare la fosta asociere cu Jeffrey Epstein au devenit o distragere majoră de la activitatea familiei mele şi de la acţiunile de valoare ale multor organizaţii şi fundaţii filatropice pe care sunt mândru să le susţin.

De aceea, i-am cerut Majestăţii Sale dacă mă pot retrage din activităţile publice pentru viitorul apropiat şi mi-a acordat permisiunea”, a declarat prinţul Andrew, potrivit Mediafax.

„Sunt dispus să colaborez cu autorităţile în investigaţii, dacă mi se va cere”, a precizat prinţul Andrew, citat de Sky News şi BBC.

171 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 1 =