Caută
Close this search box.

ELCEN, atac la Gabriela Firea, după avaria de la CET Grozăvești: Efectele ar fi fost nule

Reprezentanții ELCEN au transmis, marți, că efectele avariei de la CET Grozăvești ar fi fost nule dacă rețeaua de termoficare a Primăriei Capitalei ar fi putut prelua necesarul de energie.

„Foarte important de reținut că aceste efecte ar fi fost nule dacă rețeaua de termoficare aflată în responsabilitatea Primăriei municipiului București ar fi avut capacitatea tehnică de a prelua necesarul de energie termică aferent CET Grozăvești în aria celorlalte centrale.

Din păcate, rețeaua de termoficare se află într-o stare avansată de deteriorare și nu permite efectuarea manevrelor de preluare a sarcinii termice, deși centralele ELCEN au capacitatea de a asigura rezerva necesară, așa cum a fost cazul și în această situație”, a transmis ELCEN, într-un comunicat de presă, citat de digi24.

Reacția ELCEN vine după ce primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marți, în fața sediului PSD, că în ultimele două zile RADET-ul nu a avut avarii, ci doar ELCEN-ul.

Firea dă vina pe ELCEN, adică pe Ministerul Energiei din Guvernul Orban, pentru lipsa căldurii în Bucureşti

„Pentru o mai bună înțelegere, pentru doar câteva ore, s-a produs o diminuare cu aproximativ 30 de Gcal din totalul de circa 800 Gcal solicitat prin comanda RADET, așadar un procent de aproximativ 3%.

Parametrii de livrare a energiei termice s-au îmbunătățit considerabil încă din noaptea respectivă ca urmare a intervenției prompte a echipelor operative ale ELCEN. Duminică, necesarul de sarcină termică era deja acoperit, astfel încât efectele produse și resimțite au fost minime”, se menționează în comunicat.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri