Caută
Close this search box.

Fifor susţine că Vela nu a declasificat nici un dosar 10 august: O mascaradă!

fifor

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, afirmă că raportul cu privire la intervenţia forţelor de ordine la mitingul din 10 august 2018 a fost desecretizat încă din 31 ianuarie 2019, iar documentul este în continuare nepublic pentru cetăţeni.

„Raportul mitingului din 10 august 2018, pe care l-a ‘desecretizat’ astăzi ministrul Marcel Vela, a fost desecretizat încă din 31 ianuarie 2019, când MAI a stabilit că peste 90% din acest document nu mai avea caracter secret.

Restul de 10% depindea exclusiv de alte instituţii. Deci, azi, ministrul Vela nu a declasificat nimic. Au avizat doar alte instituţii acel rest de 10%.

Întrebarea legitimă e de ce aceste alte instituţii s-au hotărât să facă asta taman acum, între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale”, a scris Fifor, joi, pe contul său de Facebook.

„Pentru cetăţeni, raportul este exact aşa cum a fost şi până acum: nepublic. Iar PNL ştia dinainte că DIICOT nu-l poate face public pentru că este ‘mijloc de probă’ în ancheta penală aflată în desfăşurare.

În concluzie, tot ce am văzut azi a fost doar o mascaradă! O mare păcăleală electorală, al cărei unic scop a fost de a readuce în memoria colectivă o emoţie, care să acopere fuga lui Iohannis de o dezbatere în care să dea seama pentru contraperformanţa din mandatul său!”, adaugă Mihai Fifor.

Joi, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat că raportul despre evenimentele din 10 august a fost declasificat şi a fost trimis către DIICOT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri