Caută
Close this search box.

Fiul fostului președinte german, ucis la o conferință

Fritz von Weizsäcker, fiul unui fost preşedinte german, a fost înjunghiat mortal marţi seara, informează DPA. Deși se afla într-un spital în momentul atentatului, medicii nu au putut să îl salveze.

Richard von Weizsäcker, decedat în 2015, a fost primar al Berlinului între 1981 şi 1984, şi preşedinte al Germaniei din 1984 până în 1994.

Fiul său, Fritz Von Weizsäcker, de profesie medic, susţinea o prelegere într-o sală din arpipa de psihiatrie a spitalului Schlosspark din Berlin, marți seara, când un bărbat din sală a venit brusc către el şi l-a înjunghiat, informează poliția germană.

Niciunul din cei 20 de participanți nu a putut interveni la timp pentru salvarea medicului, dar au ajutat la prinderea criminalului. Din primele informații, se pare că atacatorul este un fost ofițer de poliție. Fiul fostului președinte a murit pe loc.

În cauză a fost deschis un dosar de cercetare pentru crimă, mai arată sursa citată de Agerpres. Spitalul berlinez organizează deseori conferințe pentru informarea publicului larg asupra bolilor.
Von Weizsäcker, care e specialist în medicină internă, susținea marți o conferință  dedicată bolii ficatului gras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri