Ford Motor va utiliza numele Mustang pentru un SUV electric pe care clienţii din Statele Unite, Canada şi Europa îl vor putea comanda începând din 17 noiembrie, a anunţat compania, citată de Reuters.

Ford a confirmat joi că noul SUV electric se va numi Mustang Mach-E, iar evenimentul de lansare a vehiculului va avea loc duminică, la Los Angeles.

Până acum, numele Mustang a fost folosit numai pentru o gamă de automobile coupe asociată cu perioada maşinilor puternice ale anilor 1960 fabricate la Detroit.

Noul SUV al Ford se va număra printre peste 12 automobile integral electrice pe care compania intenţionează să le lanseze până în 2022, cu o investiţie de 11,5 miliarde de dolari, în cadrul strategiei de tranziţie către acest tip de vehicuke,

În luna aprilie, al doilea mare producător auto american a investit 500 de milioane de dolari în producătorul de automobile electrice Rivian, anunţând că intenţionează să folosească platforma startup-ului din Michigan pentru a construi un nou vehicul electric sub marca Ford.

Rezervările pentru SUV-ul Mustang Mach-E pot fi făcute pe site-urile Ford din Statele Unite, Canada şi Europa prin plata unui avans returnabil de 500 de dolari, a anunţat compania.

Ford a precizat că va anunţa ulterior datele de rezervare pentru China.

Sursa : news.ro

676 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 7 =