Chiar în ziua confruntării de la distanță Dăncilă – Iohannis, două consiliere ale lui Sorin Grindeanu au câștigat concursurile de posturi de expert în ANCOM: Alina Modan, fata senatorului PSD Paul Stănescu, și Adelina Dincă, fata senatorului PNL Mircea Cazan. Pe pupilele lui Grindeanu, care pe vremuri nu se lăsa dus de la Palatul Victoria, le puteți vedea în foto.

Mircea Cazan este senator PNL, fost deputat PNL și președintele comisiei pentru comunicații și tehnologia informației din Parlament: are în declarația de avere 10 imobile și peste 600.000 euro în conturi.

Paul Stănescu, ÎN FOTO JOS, DREAPTA, este senator PSD, fost vicepremier, fost șef CJ Olt și chestorul Senatului. Fiicele lor erau consiliere personale ale președintelui Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), fostul premier Sorin Grindeanu.

La prima probă, cea scrisă, din 36 de candidați, s-au prezentat doar 7 dintre ei: Adelina Dincă, fiica lui Cazan, și Alina Gabriela Modan, fiica lui Stănescu, au fost primele, cu peste 90 de puncte. La interviu, cu punctaje afișate ieri, tot ele au fost pe primele două locuri. În timp ce Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis se pregăteau de dezbaterea la distanță, la avizierul ANCOM și pe site-ul Autorității Naționale de Reglementare în Comunicare apăreau rezultatele “pentru ocuparea a două posturi de expert la Serviciul Organizații Internaționale din cadrul Direcției Relații Internaționale, Secretariat General”.

Cele două câștigoare erau din interior. Alina Modan și Adelina Dincă. Ambele, foste consiliere ale lui Sorin Grindeanu, șeful ANCOM. Ambele, fete de senator: prima – a PSD-istului Paul Stănescu, a doua – a PNL-istului Mircea Cazan. Medii de peste 90 de puncte Prima probă a fost cea scrisă, iar rezultatele s-au afișat pe 13 noiembrie. Punctajul celor două a fost mult peste al altor participanți.  92,66 de puncte a luat Adelina Dincă 88,66 de puncte a luat Alina Gabriela Modan
Apoi, la cea de-a doua probă, interviul, n-au mai venit decât 5 din cei 6 admiși (un candidat a căzut proba scrisă). Ordinea s-a inversat, însă locurile 1 și 2 au fost păstrate de Dincă și Modan:
96,66 de puncte a luat Alina Gabriela Modan 90,66 de puncte a luat Adelina Dincă

Grindeanu n-a făcut publice criteriile angajării “Sunt criteriile mele, criterii pe care le cunosc eu și nu vreau să intru în amănunte”, spunea Sorin Grindeanu în iulie 2019. Atunci, Libertatea a scris pentru prima oară că și-a angajat nu mai puțin de șase consilieri personali și l-a întrebat care au fost criteriile.
Despre Alina Modan, Libertatea a scris încă de atunci că e fiica fostului vicepremier Paul Stănescu. Înainte să ajungă la autoritate, fiica lui Stănescu lucrase pentru tatăl său, la Agromec Vișina SA, companie asociată de presă cu influentul politician.

Numele nou este Adelina Dincă. Ea este fiica lui Mircea Vasile Cazan, un influent politician PNL, senator din partea partidului aflat acum la guvernare! Adelina Cazan apare ca venind la ANCOM după ce, în 2018, a avut venituri din alte 3 locuri: Firma privată Manpower HR SRL; Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu, Sibiu; Statul Major al Forțelor Aeriene, București.  Are 10 imobile și 640.000 euro în conturi Cazan, senator ales în 2016, are o avere impresionantă. În declarația de avere din 2019, acesta punctează că a câștigat mai mulți bani din închirierea unor imobile, 150.000 lei!, față de salariul de senator, 132.000 lei.
A declarat nu mai puțin de 10 imobile: 8 case de locuit la Sibiu; 1 garsonieră la Sibiu; 1 casă de vacanță la Fântânele, jud. Sibiu. El l-a împrumutat cu 10.000 euro pe Ludovic Orban în 2014. Iar în conturi are, împreună cu soția sa, Adriana, 13 conturi bancare în 5 monede:
390.000 euro

298.600 lei

154.400 lire sterline

82 de franci elvețieni  și 31 de dolari În total, transformând în euro, acesta deține în conturile bancare nu mai puțin de 640.000 euro.  În plus, din 2014, politicianul a cumpărat o mașină Tesla. În 2011, când era încă deputat, Cazan era prezentat de Adevărul drept cel mai avut parlamentar din Sibiu. Pe atunci avea 17 imobile. Tot atunci, declara pentru Ziarul Financiar: „N-aş dori nimănui să fie în locul meu acum, la ce cheltuieli de întreţinere am iarna!”. Acesta a fost și asociat al companiei hoteliere Verena, administrată acum de soția sa.  Libertatea a solicitat un răspuns de la ANCOM legat de criteriile de interviu ori bibliografie, însă nu a primit vreun răspuns până la publicarea articolului.

284 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here