Caută
Close this search box.

Funcţionarii din Ministerul Muncii sunt SUPĂRAŢI pe Violeta Alexandru pentru că îi pune la muncă

violeta alexandru

Cristian Vasilcoiu, fost consilier al fostului ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, sustine, intr-o postare pe Facebook, ca noul ministru, Violeta Alexandru, ii impiedica pe functionari sa plece acasa, obligandu-i sa ramana la munca.

„Ultimele stiri de la Ministerul Muncii: consilierul Violetei Alexandru vrea sa tina oamenii veniti de dimineata la munca pana noaptea, desi oamenii i-au spus, mult dupa terminarea programului, ca trebuie sa isi ia copiii de la scoli si gradinite.

Ca sa nu ii lase sa plece a blocat intrarea in parcarea ministerului cu propria masina si i-a amenintat ca ii baga in Comisia de Disciplina. Spuneti voi ce oameni normali sunt aia care vor sa lase copii de gradinita si scoala primara asteptandu-si parintii pana in noapte, in strada, sa ii duca acasa!”, a scris Vasilcoiu pe Facebook.

Postarea acestuia a fost distribuita imediat de Lia Olguta Vasilescu.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a prezentat o situatie a dosarelor de recalculare a pensiilor, afirmand ca sunt numeroase intarzieri deliberate, pentru ca PSD nu a vrut sa-si asume implicatiile financiare.

„Constat ca persista o problema serioasa in Alba Iulia, 43% din numarul de 8.767 de dosare astazi restante in recalculare provin din Alba. Situatia este delicata la Alba Iulia, inteleg ca treneaza de 5 ani de zile, de cand o parte dintre angajati au fost implicati intr-o serie de activitati suspecte de coruptie si lucrurile sunt in continuare in desfasurare. Situatia nu a fost rezolvata in acesti 5 ani, desi se cunosteau problemele din Alba, nu ma surprinde”, a spus ministrul.

Intarzieri ale dosarelor au fost inregistrate si in Bucuresti. Aici sunt 20% din dosarele restante, a spus ministrul.

„Constat, pe baza mesajelor pe care le primesc de la pensionari, ca avem o problema – e adevarat, relativ diferita de la un sector la altul – avem o problema la nivel de management la nivelul caselor de sector si a casei judetene Ilfov. Va fi a doua mea prioritate, separat de casa de la Alba, asupra careia ma voi apleca in perioada urmatoare”, a spus Alexandru.

„Faptul ca am cerut respectarea termenului legal si m-am implicat personal pentru a cere periorid situatii privind modul in care se recupereaza intarzierile mi-a ridicat urmatoarea situatie pe care o voi prezenta in sedinta de guvern: este vorba despre generarea prin incheierea dosarelor de recalculare a nevoii de a primi fonduri suplimentare in vederea acoperirii acestor costuri. Inclin sa cred ca problema fiind cunoscuta de mai multa vreme – sunt dos intarziate de jumatate de an, de peste un an – inclin sa cred ca a fost o strategie deliberata de a se prelungi perioada finalizarii recalcularii acestora tocmai pentru ca urmeaza sa fie implicatii financiare pe care PSD nu a dorit sa si le asume”, a mai spus Violeta Alexandru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri