Gabriela Firea și-a șters postarea de pe Facebook, în care susținea că Iohannis are o cască în ureche, prin care primește de la echipa de campanie răspunsurile la întrebările jurnaliștilor, în conferința de presă pe care președintele a susținut-o.

Fake news-ul a fost demontat atât de președinte, chiar în cadrul conferinței, cât și de fotoreporterul Octav Ganea, care a publicat o fotografie, în care se vede că șeful statului nu are nici o cască în interiorul urechii.

La scurt timp după demascarea fake news-ului, postarea Gabrielei Firea s-a umplut cu sute de comentarii negative, în care utilizatorii o criticau pentru răspândirea unei știri false. Primarul Capitalei a șters postarea, nefiind prima oară când își retrage afirmațiile după ce este criticată pe rețelele de socializare.

„Președintele-candidat Iohannis este nu numai foarte curajos, foarte deschis dialogului, dezbaterilor, foarte informat si sigur pe el, ci și foarte spontan! O dovedește cu prisosință casca din ureche folosita la conferinta de presa! Doamne, asa ceva!!??Ghinion!!!”, este postarea Gabrielei Firea.

Informația a fost publicată prima dată de Ion Cristoiu, care a scris pe blogul său că lui Iohannis i se suflă răspunsurile la întrebările jurnaliștilor printr-o cască.

Fake news-ul a fost preluat rapid pe grupurile și de site-urile apropiate de PSD, iar la conferința de presă un jurnalist i-a spus președintelui informația care circulă în spațiul public cu privire la presupusa cască din ureche.

72 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 2 =