Caută
Close this search box.

Gafă uriaşă a Vioricăi Dăncilă. S-a autointitulat „BUCĂTĂREASĂ a delegaţiei române”!

viorica dăncilă

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la funcţia de preşedinte al României, se autointitula, în documentele oficiale ale Grupului PSD din Parlamentul European, „chef”, în loc de „chief” al grupului ei politic.

Newsweek dezvăluie toate momentele în care această autoprezentare ruşinoasă a fost folosită de Viorica Dăncilă, într-un articol dedicat atitudinii acesteia faţă de ceea ce se petrecea în ţară, cu OUG 13, dată de Cabinetul Grindeanu.

31 ianuarie 2017, spre miezul nopţii, Guvernul Grindeanu anunţa, prin ministrul Justiţiei, Florin Iordache, că a fost adoptată prin ordonanță de urgență modificarea Codurilor Penale, precum și proiectul grațierii unor pedepse. 15.000 de oameni ies în stradă, în pofida orei târzii.

Între 1 şi 4 februarie 2017, au avut loc manifestaţii fără precedent în România: peste 300.000 de oameni participă la proteste în Bucureşti şi în marile oraşe.

Pe 5 februarie 2017, Guvernul a abrogat OUG 13/ 2017. În stradă se aflau între un milion de cetăţeni (estimarea Digi 24) şi 300.000 (estimarea Guvernului).

Protestele au continuat până pe 26 februarie, dar au scăzut în intensitate, de la circa 70.000 de participanţi ajungând la 3.000 (în fapt, până la demisia recentă a Cabinetului Dăncilă, aproape zilnic la Piaţa Victoriei au existat cel puţin câţiva manifestanţi anti-PSD). Florin Iordache şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Justiţiei.

Senatorul PSD Șerban Nicolae acuza opoziţia că a cheltuit banii contribuabililor, întrucât lanterna telefonului consumă minute din abonamentul Telecom oferit de Parlamentul României (sic!).

Acesta este contextul foarte tensionat în care Viorica Dăncilă, europarlamentar din partea PSD, a decis să acționeze. În ziua celui de-al treilea protest, pe 24 ianuarie, actuala candidată a PSD la prezidențiale le-a trimis o scrisoare (prin intermediul unui e-mail) colegilor ei europarlamentari.

E-mail-ul se intitulează „Situația din România” („A state of things in Romania”) și promite să livreze „faptele” care să conducă la o „interpretare corectă a situației actuale” („We believe it is helpful to know the actuals facts in order to correctly interpret the current situation.”).

Este evident că scrisoarea aceasta nu a fost tradusă de Viorica Dăncilă, aşa cum se vede clar în foto că Dăncilă se credea bucătăreasă, nu şef al Delegaţiei PSD în PE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri