Caută
Close this search box.

Guvern nou și promisiuni vechi

Avem guvern nou, dar și promisiuni vechi, făcute de-a lungul vremii de partidul care se instalează azi la Palatul Victoria.

Cea mai mare problemă se referă la perspectiva politică. Faptul că acest guvern a trecut la limită, cu 240 de voturi, spune multe despre fragilitatea deciziilor care urmează să fie luate de actuala echipă guvernamentală. Sprijinul politic de la învestire s-ar putea să nu mai fie același atunci când interesele de doctrină se bat cap în cap.

În plus, încă ne aflăm în campania pentru alegerea președintelui. Învestirea Guvernului consolidează rezultatele excelente preconizate pentru Klaus Iohannis, dar îl ajută și pe Dan Barna se intre în turul doi. Vom vedea cum reușește USR să-și resusciteze electoratul, acum, când a primit o gură de oxigen nesperată. În schimb, planurile PSD cu Viorica Dăncilă par năruite pe termen lung.

Despre consistența Guvernului Orban nu s-au spus prea multe. Un singur ministru, cu probleme grave de comunicare, ar putea deveni veriga slabă care afectează imaginea întregii echipe. Categoric, ca oameni şi politicieni sunt departe de perfecțiune, dar au șansa de a succeda guvernului Dăncilă, cel mai slab executiv din istoria României.

Privită din acest unghi, societatea românească are nevoie ca de aer de o schimbare netă la conducere. Ea nu s-ar putea obţine decât prin îndepărtarea celor care, chiar dacă au acumulat şi merite, în funcții publice au greșit grav. Ești cu siguranță incompatibil cu acea poziție dacă în timpul mandatului tău au excelat inadecvările şi compromisurile oneroase, degradarea democraţiei, justiţiei şi statului de drept .

Această degradare, amorsată cu decenii în urmă, a transformat România într-o securistocraţie, obsedată să înmoaie legile. Sau să manipuleze la modul grosier, pentru a putea propulsa din butoane premieri şi miniştri semianalfabeţi ori plagiatori.

Să sperăm că de azi nu avem doar un guvern nou, ci si o politică nouă, sănătoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri