Caută
Close this search box.

Guvernul Orban, cu o zi înainte de votul de învestitură: Ultimele CALCULE

Ludovic Orban

Cu o zi înainte de votul de învestitură, Guvernul Orban negociază intens atât pentru asigurarea cvormului cât și pentru voturile necesare pentru a se putea instala la Palatul Victoria.

Președintele PNL negociază atât pentru asigurarea cvorumului de ședință, după ce și Pro România și PSD au spus că nu participă, cât și pentru obținerea celor 233 de voturi necesare învestirii cabinetului.

Victor Ponta, liderul Pro România, a declarat sâmbătă seară că parlamentarii formațiunii sale nu votează guvernul Ludovic Orban dar că se gândesc să intre în sală să asigure cvorumul de ședință cu condiția ca Orban, să-i schimbe pe cei 3 miniștri care au primit aviz negativ după audierile din comisiile parlamentare.

O să discutăm luni dimineață toți parlamentarii Pro România. În măsura în care domnul Orban nu respectă regulile din Parlament, să schimbe cei 3 miniștri respinși de comisii…Știți, am avut și eu majoritate cu USL de 70%, a picat un ministru în comisie, l-am schimbat imediat, domnul Cioloș a schimbat, domnul Orban zice că la el nu se aplică regulile. Domnul Orban are timp până luni la ora 14.00 să facă o chestiune de bun simt, să propună alți miniștri în locul celor picați. Aici nu vorbim de orice miniștri, vorbim de Muncă, Finanțe și Dezvoltare Regională, trei poziții importante„, a spus Ponta, la România TV.

Potrivit Realitatea TV, Viorica Dăncilă a anunțat sâmbătă tăieri de capete în PSD, în cazul în care vor fi social democrați care vor vota învestirea Guvernului Orban. „Cei care se dau cu Orban să se mute acolo, la partidul foarfece”, a avertizat Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri