Caută
Close this search box.

Hans Klemm pleacă din România

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, va fi primit, vineri, de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în vizită de rămas-bun, potrivit agendei MAE.

În data de 21 septembrie 2015, Hans Klemm a preluat funcţia de ambasador al SUA în România. Anterior, a fost: director general interimar la Departamentul de Stat; principalul reprezentant al SUA la Forumul Cooperare Economică Asia-Pacific APEC (Asia Pacific Economic Cooperation Forum); coordonator al tuturor programelor civile şi militare în domeniul statului de drept desfăşurate de SUA în Afganistan; ambasadorul SUA în Republica Democrată Timorul de Est, arată site-ul misiunii diplomatice la Bucureşti.

Pe lângă multiple mandate în Japonia, Hans Klemm a lucrat şi la ambasadele Statelor Unite de la Bonn, Seul şi Port of Spain, scrie Agerpres.

A absolvit Indiana University (de la care a obţinut diploma de licenţă) şi Stanford University (masterat) şi este căsătorit cu Mari Kano.

Postul de ambasador al SUA la Bucureşti urmează să fie ocupat de Adrian Zuckerman, care a fost confirmat în funcţie pe 20 noiembrie de Senatul american.

De profesie avocat, Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte fluent limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri