Caută
Close this search box.

Instituțiile din subordinea Guvernului și ministerelor vor fi auditate

audit

Premierul Ludovic Orban a anunțat, la România TV, că toate instituțiile din subordinea Guvernului și ministerelor vor fi auditate astfel încât administrația să fie redimensionată.

Orban a refuzat să facă o estimare a numărului celor care vor fi disponibilizați, precizând însă că deja mai mulți angajați ai statului au fost disponibilizați ca urmare a comasării unor ministere.

”Oamenii trebuie să știe că, dacă ai o structură administrativă cu personalitate juridică doar o parte dintre ei prestează efectiv servicii către cetățean. Foarte mulți angajați prestează servicii de suport, adică personal economic, juridc, audit. Când comasezi două autorități dispare o parte importantă din toți cei care asigurau activitățile. Oamenii aceștia sunt disponibilizați. În măsura în care își găsesc locuri de muncă prin concurs la alte instituții publice vor fi angajați dacă sunt buni, dacă nu, există criză pe piața forței de muncă”, a spus Ludovic Orban.

”Redimensionarea administrației se face în funcție de obiective și volumul de servicii prestate”, a adăugat șeful Guvernului.

El a adăugat că cei care vor fi disponibilizați vor fi aceia care au fost angajați pe criterii politice sau clientelare, fără să aibă competențele necesare funcției.

”Toți cei care au intrat prin ușa din dos, care nu au pregătirea necesară, care au intrat în sistemul public ca să ia o leafă fără să dea la locul de muncă sau, dacă se duc, să plimbe hârtii sau să bea cafea, nu mai au ce căuta în sistemul public”, susține primul-ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri