Caută
Close this search box.

Lansarea thrillerului politic „Experimentul Păpușa”, la Târgul Gaudeamus

Sâmbătă, de la ora 17, la Târgul de Carte Gaudeamus 2019, va avea loc lansarea thrillerului politic „Experimentul Păpușa”, semnat de scriitorul Dănuț Ungureanu.

Vremurile în care masele se supărau dacă erau minţite au rămas în cartea de istorie. Adevărul a devenit atât de banal că nu mai merită popularizat. Dar minciuna s-a integrat atât de bine tabieturilor cotidiene încât nu mai deranjează pe nimeni. E floare la butonieră, figură de stil, un joc de societate, o ilustrare a bunelor maniere. E ghiduşia îngăduită, epigrama, bătaia amicală pe umărul omului de rând. A fi minţit de câteva ori pe zi nu-i mai neplăcut ca pişcăturile unui ţânţar.

Contează însă calitatea, mai ridicată ori mai scăzută, a minciunii. Oamenii dau din umeri şi-şi văd de treabă când şefii lor îi mint. Asta-i meseria şefilor. Dar le sare rău ţandăra dacă minciuna e una de proastă calitate. Varianta romanticului «minte-mă frumos», nevoia de superminciuni se distinge azi prin crearea unei dependenţe.

Omul modern nu mai acceptă să fie minţit oricum. A-l încerca prin minciunele stângace, copilării, neadevăruri anemice, e o insultă adusă spiritului său, inteligenţei, antrenamentului la scenarii. Omul zilelor noastre ia minciuna ca pe o provocare. Să-l provoci la modul pueril înseamnă să-l faci prost pe faţă. E important aşadar, dacă-l respecți, să alegi minciuna potrivită”, scrie Dănuț Ungureanu pe blogul său despre ultima sa carte.

Ilustrația copertei este realizată de artistul vizual Tania Furnea.

Lansarea va avea loc la Târgul de carte Gaudeamus, sâmbătă, 23 noiembrie, începând cu ora 17.00. Complexul expozițional Romexpo din București, pavilionul B2, standul 57, al editurii Tritonic.

Nu este pentru prima dată când autorul abordează acest gen de literatură. Un alt roman politic, ”Luna în orașul blestemat”, a apărut în anul 2017 și s-a bucurat de succes. Cartea, o excelentă ficțiune politică, dar și socială, a plasat România într-o posibilă apocalipsă UE, o țară federalizată, condusă de un partid unic. Pentru a ilustra degradarea socială masivă, scriitorul a folosit toate ingredientele specifice unui stat falimentar:  „pâine şi circ”, sărăcie, corupţie, droguri, infracţionalitate extremă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri