Caută
Close this search box.

L’Equipe: Arlauskis, necunoscutul de netrecut din poarta CFR Cluj

Arlauskis

Cotidianul L’Equipe îl laudă pe portarul Giedrius Arlauskis, „necunoscutul de netrecut”, care acum va deveni cunoscut şi în Franţa, după prestaţia din meciul pe care CFR Cluj l-a câştigat, scor 1-0, cu Rennes, în Liga Europa.

„Era puţin cunoscut în Franţa înainte de acest meci, dar Giedrius Arlauskis devine acum mai cunoscut. Dacă Rennes nu s-a putut impune cu Cluj, vina este în mare parte a portarului lituanian. Cu mâna, cu piciorul, portarul echipei române şi-a înmulţit paradele, aducându-i la disperare pe bretoni.

Arlauskis şi-a început recitalul în prima repriză, câştigând duelul cu Hunou (5). Apoi a respins un şut al lui Mbaye Niang (13), dar şi o lovitură de cap care se îndrepta spre poartă (35). După pauză, portarul de 31 de ani a reuşit o nouă paradă decisivă la Del Castillo (54).

În fine, cu o paradă magistrală, el a reuşit să trimită în corner o lovitură al lui Bourigeaud (77). Dacă a rămas pe teren mai mult timp după această paradă, deoarece a căzut rău, el şi-a putut relua locul în poartă şi la final, cei de la Rennes au fost la pământ”, a notat publicaţia franceză.

Formaţia CFR Cluj a învins, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Rennes, într-un meci din etapa a patra a grupei E a Ligii Europa. Clujenii au marcat în minutul 87, prin Mario Rondon, care a fost apoi eliminat.

Francezii nu mai au nicio şansă de calificare în faza următoare a competiţiei. În celălalt meci din grupă, Lazio a pierdut cu Celtic, scor 1-2.

CFR Cluj şi Rennes au fost adversare şi în etapa trecută a fazei grupelor, când clujenii s-au impus în Franţa tot cu scorul de 1-0 (gol Deac ‘9). Atunci, Rennes a încheiat jocul în nouă fotbalişti, iar CFR Cluj în zece.

La Cluj-Napoca, golul a fost marcat de Mario Rondon, în minutul 87. Rondon a înscris cu o lovitură cu capul, după un corner. Autorul golului, Mario Rondon, a fost eliminat în minutul 90, pentru o intrare periculoasă. În minutul 90+4, un gol al oaspeţilor a fost anulat pentru henţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri