Caută
Close this search box.

Ludovic Orban cere demiterea tuturor celor responsabili de eșecul intevenției din Portul Midia

ludovic orban

În deschiderea ședinței de guvern, premierul Ludovic Orban a criticat intervenția autorităților în cazul navei cu peste 14 000 de oi, răsturnate în Portul Midia. Premierul le-a solicitat miniștrilor și președintelui ANSVSA demiterea tuturor celor implicați.

„A fost o reacție a autorităților implicate care mi-a aratat paralizia și incapacitatea”, a declarat Orban.

„Nu vreau să treacă acest eveniment fără ca cei care nu și-au făcut datoria să fie demiși din funcții. Îi cer ministrului de Interne să analizeze acțiunea prefectului, a comandamentului pentru situații de urgență, domnul ministru al Transporturilor să pună la punct toate măsurile care se impun. Sunt responsabili acolo care nu și-au făcut datoria și care trebuie demiși. Trebie să știți că am luat decizia de a-l desmena pe domnul Robert Chioveanu șef la DSV și de a-l trimite la fața locului pentru că cei care aveau delegarea atribuților au torpilat intervenția”, a spus premierul Ludovic Orban, înainte de ședința de guvern.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, l-a informat pe Ludovic Orban că au fost salvate până la această oră 230 de oi.

„O să vă fac o imformare în detaliu cu privire la situația la zi. În acest moment au fost salvate 230 de oi. Sunt absolut convins că dacă intervenția ar fi fost fermă în prima zi cu acele decupaje în corpul navei ar fi putut fi salvate mult mai multe animale”, a declarat Bode.

Premierul susține că nava nu a fost abandonată și că toate costurile vor fi suportate de asigurator. De asemenea, aceasta a cerut să fie finalizate toate operațiunile de transport a animalelor vii, precum și incinerarea celor moarte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri