Caută
Close this search box.

Ludovic Orban: Falimentul RADET este iminent!

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că, din punctul său de vedere, falimentul Regiei Autonome de Distribuţie şi Transport al Energiei Termice (RADET) este iminent.

„După cunoştinţa mea, luni trebuie să se pronunţe instanţa în procedura de faliment a RADET, iar din punctul meu de vedere, după cum arată datele, falimentul este iminent. Aici a fost declaraţia ministrului Economiei privitoare la posibilitatea sistării agentului termic în Capitală în cazul falimentului RADET.

Sigur că legislaţia prevede obligaţia de a nu opri furnizarea agentului termic pe perioada sezonului rece, cu o singură condiţie: să existe operatorul economic care să aibă delegat serviciul de furnizare şi care să aibă contract cu ELCEN şi să poată să distribuie energia termică de la producător.

Dacă RADET dă faliment, automat trebuie rezolvată problema existenţei unui agent economic, a unei companii care să poată să furnizeze, să aibă delegat din partea primăriei serviciul de furnizare a energiei termice şi care să aibă contract cu ELCEN”, a spus Orban la postul B1 Tv.

El a mai afirmat că nu înţelege cum s-a adunat o datorie de 1 miliard de lei la RADET.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri