Caută
Close this search box.

Ludovic Orban l-a dat afară pe un om de bază apropiat de Dragnea şi Vâlcov

ion ghizdeanu

Premierul Ludovic Orban a anunțat că va semna decizia prin care îl va elibera din funcție pe Ion Ghizdeanu, șeful Comisiei Naționale pentru Prognoză.

Ghizdeanu, în funcție de peste 18 ani, din perioada guvernului Adrian Năstase, a fost un om – cheie în politicile economice ale PSD, fiind utilizat de Liviu Dragnea și Darius Vâlcov pentru a derula proiecte precum Fondul de Dezvoltare și Investiții sau realizarea de parteneriate public-privat.

Ion Ghizdeanu, președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, este în funcție din 2000 și s-a remarcat prin obediența totală față de decidenții politici ai momentului.

O anecdotă din lumea finanțiștilor spune că Ghizdeanu i-a dat o replică complet neașteptată fostului ministru al Finanțelor, Gheorghe Pogea, în 2010. Exasperat de lipsa de fermitate a Comisiei de Prognoză în discuțiile cu FMI și Comisia Europeană pe perioada crizei financiare, Pogea l-ar fi întrebat pe Ghizdeanu care e prognoza corectă de creștere economică. ”Cât vreți dvs, d-le ministru!”, ar fi fost răspunsul.

El a primit însă puteri și drepturi sporite în guvernarea PSD, ca răsplată pentru obediența față de Darius Vâlcov. Comisia Națională de Prognoză a primit un rol major în realizarea proiectelor de infrastructură prin parteneriat public – privat (PPP) și a vrut să-și atribuie dreptul de a face exproprieri.

Expertiza lui Ghizdeanu în domeniul PPP-urilor e nulă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri