Ministerul Afacerilor Externe a precizat că nici un cetățean român, presupus membru al grupării jihadiste Stat Islamic, nu a fost printre persoanele reținute sau arestate de autoritățile din Turcia, sub acuzații de sprijinire sau apartenență la organizații teroriste.

„Cu privire la informațiile apărute în mass-media referitoare la o eventuală repatriere de către Turcia a unui cetățean român, presupus membru al grupării jihadiste Stat Islamic, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: Ca urmare a demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Ankara pe lângă autoritățile locale competente, în vederea obținerii de informații suplimentare cu privire la o eventuală repatriere a unui cetățean român, autoritățile turce au transmis că nu există date care să confirme existența unui cetățean român printre persoanele reținute sau arestate sub acuzații de sprijin sau de apartenență la organizații teroriste”, au transmis reprezentanții MAE, într-un comunicat de presă.

Sursa citată mai spune că „autoritățile turce au reiterat procedura aplicabilă în astfel de cazuri, respectiv notificarea misiunii diplomatice a statului în care urmează să fie returnată persoana în cauză. Precizăm că, la acest moment, nu există în derulare o astfel de procedură îndreptată împotriva unui cetățean român”.

Statul turc a început să îi repatrieze pe militanții Stat Islamic pe care i-a capturat, într-un demers anunțat în urmă cu o săptămână de către ministrul turc de Interne, conform postului local de știri TRT Haber.

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, declarase miercuri că Germania și Olanda au fost de acord cu readucerea în țările lor a militanților rețelei Stat Islamic reținuți în Turcia și a familiilor acestora, după ce Ankara a început repatrierea lor, conform sursei menționate.

61 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 7 =