Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat joi, într-o videoconferinţă cu prefecţii şi şefii structurilor teritoriale ale MAI, că acest minister va fi depolizat.

Marcel Vela a transmis joi, structurilor MAI din teritoriu, să aibă şedinţe operative săptămânal şi să găsească împreună soluţii la problemele judeţene şi locale şi să nu aştepte soluţii miraculoase de la Bucureşti.

Vă rog încă de la început ca să aveţi la nivel local şedinţe operative săptămânale, să comunicaţi împreună, să găsiţi soluţii la problemele judeţene şi locale. Nu aşteptaţi soluţii miraculoase de la Bucureşti. Sunteţi manageri în inspectoratele judeţene care trebuie să îşi asume răspunderi, să decidă, nu să le transfere spre alte structuri sau alte funcţii de execuţie astfel încât atunci când se întâmplă o dramă, o tragedie inspectorul şef sau prefectul să nu fie implicaţi asupra unei greşeli, să evite o decizie pentru a rezolva operativ şi în condiţiile legale o problemă”, a spus ministrul de Interne, citat de News.ro.

El a mai cerut evaluarea tuturor dispozitivelor de jandarmi pentru protejarea copiilor în zona grădiniţelor şi şcolilor.

Vă rog să vă gândiţi la nivel judeţean ca să optimizaţi patrulele mixte între poliţişti şi jandarmi, susţinerea posturilor de poliţie locale, suport în zona rurală, să evaluaţi toate dispozitivele de jandarmi, să le recalibraţi pentru a proteja copiii României în zona grădiniţelor, în zona şcolilor, în zona facultăţilor şi centrelor universitare. Rog structurile de poliţie, care au relaţii directe cu cetăţenii, de azi începând, să-i trateze cu respect, atunci când intră în dialog cu ei să fie civilizaţi, să le zâmbească, să le spună oamenilor că sunt în slujba lor, să nu îi trateze cu aroganţă şi superioritate”, a precizat Marcel Vela.

El a transmis Poliţiei Rutiere să nu se mai ascundă pentru a prinde şoferi şi pietoni ci să acţioneze la vedere pentru prevenirea contravenţiilor.

Rog Poliţia Rutieră să nu se mai ascundă pentru a prinde şoferi, pietoni, să fie la vedere, oamenii să ne vadă acolo în teren prezenţi, să prevenim contravenţiile, nu să acţionăm după ce ele au avut loc şi cel mai grav dacă au avut loc, au avut şi consecinţe dramatice. Trebuie să rebranduim Poliţia, Jandarmeria, Ministerul Afacerilor Interne, pentru că aşa cum am spus îmi doresc din tot sufletul în acest mandat, într-un guvern de tranziţie până la următoarele alegeri ca să punem pe roate o nouă abordare astfel încât românii să aprecieze o structură de elită, veche, cu tradiţie care a făcut jertfe pentru ţară, care s-a implicat întotdeauna să salveze oamenii, să le asigura siguranţa lor, a bunurilor lor”, a explicat ministrul de Interne.

Marcel Vela a cerut structurilor MAI să declare război infractorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =