Caută
Close this search box.

Marele meci al calificării, România-Suedia

Tricolorii au doar varianta victoriei, dar nu la orice scor, după ce în tur scandinavii au câştigat cu 2-1. România poate să învingă cu 1-0 sau la mai mult de un gol şi apoi să obţină şi un punct în Spania, luni, pentru a nu mai depinde de alţi factori.

Echipele de start:

Romania: Tatarusanu – Mogos, Rus, Nedelcearu, Bancu – Deac, Stanciu, Baluta, Mitrita – Puscas, Keseru
Suedia: Olsen – Lustig, Lindelof, Granqvist, Bengtsson – Larrson, Ekdal, Forsberg, Olsson – Berg, Quaison

România întâlnește Suedia chiar în momentul redactării acestor rânduri, pe Arena Naţională, de la ora 21:45, iar Spania în18 noiembrie, pe arena Wanda Metropolitano (Madrid), ora 21:45.

Ambele partide sunt transmise în direct de PRO TV şi Radio România Actualităţi.

La EURO 2020 se califică direct primele două clasate în fiecare grupă preliminară.

Spania 8 6 2 0 19-5 20
Suedia 8 4 3 1 18-9 15
România 8 4 2 2 17-8 14
Norvegia 8 2 5 1 13-10 11
Feroe 8 1 0 7 4-23 3
Malta 8 1 0 7 2-18 3

 

România a primit o nouă şansă la calificare joi seara, când Cehia a învins Kosovo cu 2-1 şi s-a calificat la EURO 2020, astfel că tricolorii se pot califica şi prin intermediul barajului Ligii Naţiunilor, în primăvară, dacă vor rata calificarea directă din preliminariile continentale.

Selecţionerul echipei României, Cosmin Contra, a arătat că este conştient de valoarea echipei Suediei, sfertfinalistă la Cupa Mondială de anul trecut: ”Suedia este o echipă puternică din toate punctele de vedere, care are un bloc de jucători de bază de aproape şase ani de zile, este o echipă foarte sudată în toate compartimentele. Este o echipă tip care se revede în ultimii patru-cinci ani, au jucători cu mare experienţă, care ne pot pune în dificultate, dar ce e mai important este calitatea Suediei, care este o echipă solidă din toate punctele de vedere”.

”Noi trebuie să câştigăm, nu aveam această posibilitatea de a face egal, pentru că am ieşi din cărţile calificării, trebuie neapărat să câştigăm. Vor fi faze de joc în care vom ataca şi altele în care datorită forţei ofensive a Suediei să jucăm şi în apărare, trebuie să jucăm foarte bine şi în apărare. Vom încerca să dăm gol şi goluri, acesta este singurul mesaj pe care îl voi transmite jucătorilor”, a mai spus Contra.

”Cred că ar trebui să începem foarte tare, cu un presing avansat şi să nu-i lăsăm să joace. Dacă renunţi la câţiva metri de teren şi te retragi, iar ei încep să joace şi îşi câştigă încrederea, va fi dificil după”, a spus, la rândul său, mijlocaşul Nicolae Stanciu.

Selecţionerul suedez, Janne Andersson, a subliniat că nu există favorită în meciul de vineri, iar soarta echipei sale depinde doar de jocul făcut de jucătorii săi: „Nu cred că mai putem vorbi de favoriţi în fotbalul de astăzi, totul depinde de noi, ne concentrăm pentru această partidă, depindem de jocul nostru, ne-am pregătit foarte bine pentru meci şi vom vedea la finalul partidei care este echipa mai bună şi nu echipă care a fost favorită. Cu siguranţă mi-aş dori să jucăm pe acest stadion la EURO 2020, este un stadion frumos”.

Partida se va disputa cu casa închisă, toate cele 50.000 de bilete fiind vândute, după cum a anunţat FRF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri