Caută
Close this search box.

Maria Grapini a STRIGAT la Ursula von der Leyen. „Nu sunt mulţumită!” VIDEO

maria grapini

Europarlamentarul PSD Maria Grapini a tinut sa-i bata obrazul noii sefe a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru ca „nu si-a sustinut echipa”. Grapini este in continuare furioasa ca Rovana Plumb a fost respinsa pentru postul de comisar european.

„Nu sunt multumita, i-am spus ca a pierdut din increderea pe care i-am acordat-o la inceput. Constituirea echipei a fost o problema pentru doamna presedinte si cred ca aici si-a slabit pozitia, a aratat ca poate fi influentata. Odata ce si-a anuntat echipa, trebuia sa o sustina”, a declarat Grapini pentru Calea Europeana.

„Prelungirea a fost din partea doamnei Ursula neacoperita de vreun regulament, a asteptat pana s-a schimbat guvernul”, a mai spus Grapini.

Noua Comisie Europeana, condusa de Ursula von der Leyen, a fost aprobata miercuri cu o larga majoritate de Parlamentul European, reunit in sesiune plenara la Strasbourg, informeaza agentiile de presa internationale.

Viitorul executiv comunitar, al carui mandat va incepe la 1 decembrie 2019 si se va incheia la 31 octombrie 2024, a fost investit cu 461 voturi pentru, 157 voturi impotriva si 89 abtineri.

Lista viitorilor comisari europeni, validata luni si de Consiliul Uniunii Europene, ii cuprinde pe Thierry Breton, Helena Dalli, Valdis Dombrovskis, Elisa Ferreira, Mariya Gabriel, Paolo Gentiloni, Johannes Hahn, Phil Hogan, Ylva Johansson, Vera Jourova, Stella Kyriakides, Janez Lenarcic, Didier Reynders, Margaritis Schinas, Nicolas Schmit, Maroš Šefcovic, Kadri Simson, Virginijus Sinkevicius, Dubravka Šuica, Frans Timmermans, Jutta Urpilainen, Adina Valean, Oliver Varhelyi, Margrethe Vestager, Janusz Wojciechowski si Josep Borrell Fontelles, acesta din urma detinand si functia de Inalt Reprezentant al UE pentru afaceri externe si politica de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri