Caută
Close this search box.

Ministrul de Interne: Raportul declasificat privind evenimentele din 10 august a fost trimis la DIICOT

Ministrul de Interne, Marcel Vela, face o declarație de presă legat de dosarul intervenţiei din 10 august 2018.

Declarațiile LIVE TEXT ale ministrului Marcel Vela:

– Vreau să le spun românilor că m-am ținut de cuvânt, că promisiunile făcute și de premierul Ludovic Orban și de mine, în Parlament, astăzi s-au împlinit.

– Raportul a fost clasificat de conducerea ministerului. Azi dimineață, am primit ultimul aviz de la instituțiile implicate în această derulare la evenimentele din 10 august.

– Raportul este declasificat, informarea cu privire la ce s-a întâmplat este declasificată.

– Tot astăzi, am înaintat raportul către DIICOT, unde există un dosar penal, deschis cu privire la toate sesizările în legătură cu evenimentele din 10 august.

– DIICOT ne-a comunicat că ia act de acest raport, care poate fi folosit în ancheta penală. Datete din raport sunt la dispoziția DIICOT-ului.

– Întreg raportul și toate datele din raport, până nu se finalizează ancheta, nu putem să oferim detalii.

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că joi, la ora 11:00, va avea loc o declaraţie de presă, în contextul în care premierul Ludovic Orban i-a solicitat, miercuri, ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, ca, după finalizarea procedurii referitoare la desecretizarea dosarului referitor la evenimentele din 10 august, să prezinte raportul, astfel încât acesta să poată fi cunoscut de opinia publică.

“Imediat ce se finalizează procedura, vă solicit să prezentaţi raportul pentru a fi cunoscut de opinia publică”, a declarat premierul Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Ministrul Afacerilor Interne a reafirmat, cu acest prilej, că dosarul privind intervenţia jandarmilor la evenimentele din 10 august va fi desecretizat în această săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri