Caută
Close this search box.

Ministrul Educației, schimbări RADICALE: Vor fi mai puține materii

monica anisie

Ministrul Educației afirmă că urmeaza ”tăierea disciplinelor și nu a orelor” pentru elevii de gimnaziu și de liceu.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat mari schimbări pentru elevii de gimnaziu și de liceu, și anume schimbări în planurile-cadru.

Monica Anisie a declarat într-un interviu acordat Europa FM: ”E vorba de regândit modul în care disciplinele s-ar putea preda. Că nu e vorba de tăiat ore, ci de tăiat discipline”.

De altfel, Monica Anisie va merge la Institutul de științe ale Educației pentru a discuta despre gândirea unor noi planuri cadru, adică despre acele documente prin care Ministerul Educației stabilește care sunt disciplinele pe care le fac elevii, pe fiecare clasă în parte, și câte ore pe săptămână studiază copiii materiile respective.

Noile planuri-cadru trebuie, așadar „sa fie construite din perspectiva a ceea ce un elev poate duce, nu din perspectiva a ceea ce profesorul ar trebui să aibă”, a adaugat Monica Anisie.

Cât despre profesorii care riscă să rămână fără ore, ministrul Educației a declarat:

”Să știți că ne gândim și la profesorii care vor rămâne fără catedră, dacă nu mai există disciplina respectivă în planul-cadru”.

Parlamentul a votat în octombrie un proiect care scade numărul de ore la școală și liceu. Elevii din învățământul primar vor avea 20 de ore/săptămâna (față de 19-22 ore în prezent), elevii de gimnaziu vor avea 25 de ore (față de 26-34 în prezent) și cei de liceu – 30 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri