Florin Cîțu a anunțat măsuri ferme la Ministerul de Finanțe. Într-un interviu oferit la B1, minsitrul PNL a prezentat pe larg măsurile pe care le va lua în perioada următoare. 

Guvernul PNL are în vedere reducere reducerea „șocului bugetar” pentru 2020, ceea ce va face ca plata pensiilor să nu mai fie o povară atât de mare.

„Când venim cu proiectul de buget, vom avea măsuri de reducere a presiunilor de la pensii. Jumătate din şocul bugetar ce va fi produs de pensii în 2020 va fi anulat (…) Trebuie să strângem cureaua. Bugetul este un şvaiţăr. Sunt măsuri pentru scurgerile de bani către şmecheri, dar le voi propune întâi partidului şi apoi le vom face publice”, a declarat Florin Cîțu.

De asemenea, Ministrul de Finanțe a anunțat reduceri de personal, dar și măsuri ferme cu privire la reducerea birocrației.

„Ministerul Finanţelor Publice nu este unul pentru secolul 21. O să îl reorganizăm. Va fi unul mai suplu (…) Ministerul Finanţelor va fi primul Minister care nu va mai avea hârtii, în două săptămâni. Va avea numai semnătură electronică”, a declarat Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.