Caută
Close this search box.

Mircea Cărtărescu dă semnalul la prezidențiale: „Situația nu e deloc tranșată. Încă se poate întâmpla un coșmar. Merg la vot”

viorica dăncilă

Scriitorul Mircea Cărtărescu a transmis sâmbătă seara că în opinia sa finala prezidențială Klaus Iohannis – Viorica Dăncilă „nu e deloc tranșată”.

„Merg mâine la vot. Nu doar pentru că e un drept constituțional și-o datorie morală, ci și pentru că situația nu e deloc tranșată deocamdată. Încă se poate întâmpla un coșmar care să ne-arunce înapoi în căsuța unu. Doar votul nostru masiv îi poate scoate definitiv din joc și din istorie”, a scris Cărtărescu pe Facebook.

La primul tur, Mircea Cărtărescu afirma: ”N-am să votez duminica asta nici cu entuziasm, nici cu inima împăcată. Am să votez o direcţie, nu un om”.

Ulterior a precizat că a votat cu candidatul USR – PLUS la prezidenţiale, Dan Barna. ”Am votat cu Dan Barna nu pentru ce este, ci pentru ce nu este: nu e reprezentant al USL, ăsta este lucrul esenţial pentru mine. Apoi, mi-am dorit un tur al doilea cu oameni decenţi intelectual, sau măcar fluenţi în limba română. Într-un fel ar fi arătat confruntarea Barna-Iohannis, altfel o să fie Dăncilă-Iohannis. Dar, chiar dacă n-a fost cum am vrut eu, nu cred că trebuie să fim pesimişti: harta electorală s-a schimbat mult în ultimii ani şi forţele retrograde au pierdut teren. Cum au spus-o mulţi înaintea mea, lupta continuă”, explica scriitorul la o zi după primul tur de scrutin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri