Caută
Close this search box.

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, anunţă o SCHIMBARE RADICALĂ a sistemului de învăţământ

monica anisie

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat joi ca, de cele mai multe ori, manualele sunt ”construite de profesori pentru profesori” si a spus ca de fiecare data cand se realizeaza un manual ar trebui sa se ia in calcul ”aplicabilitatea acestuia”.

„De cele mai multe ori, manualele scolare sunt construite de profesori pentru profesori. Sunt voci in sistemul de educatie care spun ca aceste manuale nu se adreseaza elevului. Sunt foarte stufoase, vor sa demonstreze autorii ca in felul acesta sunt foarte buni, dar trebuie sa ne gandim de fiecare data cand construim un manual la aplicabilitatea acestuia”, a sustinut ministrul.

Anisie a afirmat ca materia este multa si stufoasa, iar in acest an „structura anului scolar este dificil de realizat in corelatie cu evaluarea”.

„Este foarte adevarat ca in acest moment materia este multa, stufoasa, iar anul acesta mai mult decat oricand se poate spune ca structura anului scolar este dificil de realizat in corelatie cu evaluarea, examinarea si predarea-invatarea. (…) Atunci cand se iau decizii trebuie sa avem in vedere ce anume este bun, ce aducem nou in sistem ca sa fie o imbunatatire a calitatii in educatie. Eu imi doresc sa dezvoltam premisele pentru a implementa Programul Romania Educata deoarece in acest program au fost implicati in consultare publica multi actori educationali care au venit cu propuneri de imbunatatire a sistemului de educatie”, a mai spus ministrul.

Intrebata daca sustine reducerea numarului de ore pentru elevi, ministrul a raspuns: „In mod categoric, da”.

Monica Anisie a afirmat ca o solutie care ar putea sa duca la eliminarea meditatiilor ar fi dezvoltarea Programului „Scoala dupa scoala”.

„Asta este ce imi doresc eu foarte mult – dezvoltarea Programului „Scoala dupa scoala” ar conduce la eliminarea acestor meditatii. De cele mai multe ori parintii iau decizia de a trimite copilul la meditatii si pentru a le ocupa timpul liber pe care acestia il au dupa ce isi termina cursurile.

Este adevarat ca meditatiile sunt realizate si in sprijinul elevului pentru ca la scoala de cele mai multe ori nu inteleg lectia elevii. Prin urmare, mi-as dori si putem sa spunem ca vom realiza proiecte si programe, in sensul in care meditatiile sa fie eliminate din sistem. O solutie ar fi chiar Programul scoala dupa Scoala”, a aratat ministrul Educatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri