Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, este în continuare extrem de contestat în orașul său natal, Iași, chiar dacă nu se mai află în guvern. Astfel, actualului rector al Universității ”Alexandru Ioan Cuza” i se cere demisia din funcția de conducere a Universității, iar imaginea cu chipul lui Toader și cu mesajul „Demisia!” a apărut peste tot în Iași.

Protest la Iași împotriva lui Tudorel Toader

Astfel, mai multe mesaje cu “Demisia”și “#Demisia, Tudorel” și cu fotografia fostului ministru al Justiției, au apărut joi în zona Copou din Iași, unde se află Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” și unde locuiește Tudorel Toader. “Demisie” a fost scris cu spray alb pe poarta locuinței lui Tudorel Toader, iar pe gardul casei au fost făcute și trei graffiti-uri, cu portretul acestuia, arată Ziarul de Iași.

Chiar dacă inscripțiile de pe poarta locuinței lui Tudorel Toader au fost șterse, încă se văd urme ale acestora. Mesajele au apărut și pe alte clădiri din apropierea casei lui Tudorel Toader, dar și pe străzile din jurul Universității.

Tudorel Toader a depus plângere la poliție împotriva spray-ului cu chipul său și mesajul „Demisia”

Fostul ministru al Justiţiei afirmă că a depus plângere la poliţie: „Am făcut plângere pentru identificarea şi eventuala sancţionare a autorilor. Comunitatea academică este abilitată să se pronunţe cu privire la exercitarea prerogativelor de rector, cu atât mai mult cu cât urmează alegerile pentru această demnitate”, a afirmat pentru Agerpres Tudorel Toader.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi au anunțat că a fost întocmit un dosar penal pentru distrugere. „În urma sesizării primite, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere. Cercetările continuă pentru identificarea autorilor, urmând ca în funcţie de cele constatate să fie dispuse măsurile legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Iaşi, Ioana Bîlea, pentru cei de la hotnews.ro.

100 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 8 =