Caută
Close this search box.

„Când vii la FRF printr-o crimă cum a fost arestarea lui Gică Popescu, comandată probabil de nașul lui Burleanu, Vasile Dîncu, e greu să faci ceva”

Fostul internațional și selecționer Cornel Dinu – 67 de meciuri în echipa națională, 454 jocuri în prima ligă, de 3 ori fotbalistul anului în România, de 6 ori campion național ca jucător, o dată ca antrenor – a continuat să îl critice pe Cosmin Contra, după eșecul suferit de echipa națională a României, scor 0-2 în fața Suediei, pe teren propriu. Înfrângerea  echivalentă cu ratarea calificării la EURO 2020, în preliminariile clasice.

„S-a dat dovadă de necunoaștere totală a capacității de joc a Suediei. Lucrurile sunt simple când joci cu o echipa care joacă 4-4-2 de 40 de ani.

Felul în care a gândit selecționerul a fost total aiurea, nu a avut nicio legătură cu fenomenul fotbalistic. A fost o necunoaștere atât a advesarului, cât și a propriei echipe.

Deloc nu a gândit componența echipei Contra. cu un astfel de adversar trebuia să mergi pe jucători care țin mingea, gen Nistor, Alibec, Budescu, Ianis Hagi. Pentru asta îți trebuie o capacitate de analiză creată în timp, cunoaștere, nu e cazul la Contra”, a declarat Dinu, la Digi Sport, făcând referire și la președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu și fiind citat de Mediafax și de fanatik.ro:

„Nu e el de vină, ci cei de la FRF. Când te așezi pe un scaun atât de important printr-o crimă (n.red. – condamnarea la închisoare  lui Gică Popescu în „Dosarul transferurilor”, cu o zi înainte de alegerile federale din martie 2014), cum a fost arestarea lui Popescu, comandată probabil de nașul lui Burleanu, Vasile Dîncu, e foarte greu să crezi că vom reuși să facem ceva”.

„Veneticul ăsta de Burleanu a spus că va analiza Comisia Tehnică. Păi voi v-ați uitat cine e acolo? Cu cine? Ai pe undeva Stoichiță, care e bun povestitor de fotbal, al doilea e Dumitriu, după aia dezastru! N-avem oameni de analiză”, a mai spus Cornel Dinu pentru Digi 24.

Cornel Dinu a mai precizat care sunt favoriții lui pentru preluarea funcției de selecționer al României: „Aș alege între unul ca Mircea Lucescu și unul care a dovedit că poate să construiască, precum Gică Hagi”.

România mai are totuși o ultimă  șansă pentru a ajunge la Campionatul European

Spania și Suedia s-au calificat la EURO 2020 în preliminariile clasice, în timp ce România va participa, în martie, la barajul din Liga Națiunilor. Tricolorii se vor duela cu Islanda sau Scoția în semifinale. Partidele de la baraj se desfășoară într-o singură manșă, după care va urma finala din fiecare divizie. Astfel, din cele patru divizii se vor califica alte patru echipe naționale la turneul final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri