Adepții teoriei conspirației au fost stimulați de o fotografie veche de 120 de ani în care apare o fată care are o asemănare izbitoare cu Greta Thunberg, adolescenta activistă pentru mediu.

Fotografia a fost publicată de New York Post.

Fotografia, descoperită în arhive ale universității din Washington, arată trei copii lucrând la o mină de aur din Canada, printre care o fată cu părul împletit în cozi identice și care afișează expresia stoică a lui Thunberg. Istoricii apreciază că a fost făcută în jurul anului 1898, scrie Hotnews.ro.

Foto: National Post

Greta, în vârstă de 16 ani, a apărut ca o furtună pe scena mondială când a venit din Suedia natală la summitul pentru acțiune climatică al ONU din acest an într-o navă cu vele, respingând avioanele din pricina impactului lor asupra mediului. I-a înfruntat pe politicienii americani prezenți la summit pentru că nu au adoptat standarde mai stricte pentru emisii: „Cum îndrăzniți? Mi-ați furat visurile și copilăria cu vorbele voastre goale”.

În prezent Thunberg caută un nou traseu transatlantic fără emisii de carbon, după ce protestele din Chile au făcut necesară stabilirea unui nou loc pentru un summit de mediu.

77 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 9 =