BRD și şapte angajați din echipa Adelei Jansen, directorul executiv de resurse umane, au depus autodenunț la Parchet.

Aceștia au informat procurorii că au oferit diverse cadouri unor funcționari CNAS pentru a grăbi restituirea sumelor datorate de stat băncii în contul plății concediilor medicale ale angajaților, potrivit informațiilor Profit.ro. BRD face în momentul acesta verificări interne.

Potrivit legii, plata concediilor medicale se suportă din bugetul FNUASS, însă angajatorii sunt cei care trebuie să plătească sumele angajaților, urmând să depună apoi cereri de recuperare la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Termenele sunt frecvent încălcate de către stat, iar companiile au numeroase procese în instanță pentru obligarea la plată a Casei.

Pentru a grăbi recuperarea de la stat a banilor pe care CNAS îi datora băncii, Adela Jansen și colegi din departamentul de HR au organizat oferirea, cu diverse ocazii, de cadouri unor funcționari ai Casei, fapte pentru care s-au autodenunțat recent la Parchet.

Autodenunțul în astfel de situații poate înlătura răspunderea penală sau o poate atenua, reducând limitele pedepsei.

“Adela Jansen este încă director executiv de resurse umane în momentul acesta. Atât putem menționa ca poziție a băncii”, a transmis pentru Profit.ro secretarul general al BRD, Flavia Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here